Гари Каспаров с ексклузивно интервю по NOVA

Определяният като най-добрия шахматист за всички времена и един от най-яростните критици на Владимир Путин – Гари Каспаров говори само пред NOVA в уикенд предаването „Събуди се“. Борецът за човешки права, активист и редовен автор на Уол Стрийт Джърнъл даде ексклузивно интервю за журналиста Марина Цекова с коментар за случващото се в Украйна.

„Путин е по-скоро играч на покер, отколкото на шах. Диктаторите не играят шах, защото това е игра, в която разполагаш със 100 процента от необходимата информацията. Знаете какво имате, какво има Вашият опонент, правите умни ходове и печелите, спазвате правилата и сте победители. Покерът е различна игра. Можете да блъфирате, да вдигате залозите и Путин го направи много умело. И всеки път, когато го правеше, лидерите на свободния свят се отдръпваха“, споделя Гари Каспаров.
Ще дадат ли резултат и достатъчни ли са наложените от света до момента санкции? Трябва ли НАТО да се намеси във войната? До какво може да доведе затварянето на небето над Украйна? Каква е голямата цел на Путин и какво място е отредено на България във войната? Отговорите на тези и още въпроси вижте в интервюто на шахматната легенда Гари Каспаров.

Този уикенд зрителите на „Събуди се“ предстои да видят и ексклузивния разговор на Марина Цекова с един от най-изявените разследващи журналисти в Русия – Андрей Захаров. След поредица разследвания, свързани с Путин и получена заплаха за живота, той напуска родината си. Един от материалите му е за руска студентка, която разкрива като „Тайната дъщеря на руския президент“. Какво ще сподели Захаров пред камерата на NOVA за Русия при управлението на Путин и състоянието на медийната среда там?

Не пропускайте ексклузивните срещи с Гари Каспаров и Андрей Захаров този уикенд в „Събуди се“ по NOVA.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара