Три премиери в афиша на YALTA ART ROOM през април

Чудомир, Бюхнер и един авторски текст очакват своята среща с публиката
След спечелената награда Икар 2022 в категория „Дебют” за режисурата на “Shopping and F***Ing” месец април започва силно за най-младия театър у нас!
До края му YALTA ART ROOM ще зарадва публиката с три премиерни заглавия. Очакват се смели решения и интерпретации както на Чудомир, така и на Бюхнер, а също своята сцена намери един авторски текст, който ще има своята световна премиера. Отново камерни заглавия, в които участие ще вземат най-новите професионални артисти на България в лицето на Димитър Илиев, Елица Йовчева, Боян Арсов, Дина Маркова и др.

Първата премиера ще се състои в началото на месеца - 01.04 от 19:30ч. Тогава зрителите на YALTA ART ROOM ще се срещнат със спектакъла „Не сме от тях” по Чудомир. „Не сме от тях“ хвърля хумористичен поглед към духовния и материалния живот на българското общество от 30-те години на миналия век до наши дни.

Спектакълът е едно вълнуващо пътешествие през няколко исторически епохи, като приканва зрителят да надникне в бита и ценностите на своите предшественици, но и да оцени сам себе си в сатиричното огледало на Чудомир. Режисурата е на Елица Йовчева (номинация ИКАР 2022 в категория „Дебют” за режисура), за която това ще е трето заглавие на цената на YALTA ART ROOM.

Творческият екип включва още Мариела Костова (адаптация на текста); Ани Янакиева (сценография и костюми), Румен Драганов (музика) и актьорите Александър Григоров, Елица Костова и Никол Оташлийска. Александър и Никол са от последния випуск от класа на проф. Ивайло Христов.

Април месец е посветен и на „Войцек" от Г. Бюхнер. Човекът и духовното са поставени в един радикален тест. Кой е „Експерименталния човек” и какво става с него? Творческият екип е съставен от младите артисти - Димитър Илиев (отличен с награда Икар 2022 в категория “Дебют” за режисурата на спектакъла “Shopping and F***ing”). Това ще бъде второто заглавие, което Димитър ще постави в новооткрития театър. Актьорския състав включва: Самуела-Ивана Церовска, Радослав Радев, Живко Сираков и Цветан Колев. Хореограф е Ели Китова. Премиерата е на 8.04.2022г. от 19:30.

На 21.04 (четвъртък) от 19:30 творците от Театър „Зонг“ ще представят новия си проект „Аутсайдер“. Спектакълът ще разкаже за загубата като процес на изцеление. Животът като поредица от загуби, които водят до освобождаване на личността от самата себе си и обвързаностите ѝ със света: загуба от миналото, загуба на връзка с останалите, загуба на илюзиите, загуба на живота. Само чрез тоталната загуба на идентичност, в пълното себеотрицание може да се рестартира.

Творческият екип включва:
Дина Маркова и Боян Арсов като режисьори и актьорите Боян Арсов (отново), Мартина Кръстева, Павел Емилов, Венцислав Сариев, Живко Симеонов, Дина Маркова (отново).

YALTA ART ROOM е най-новият и най-млад театър в София. Създателите му Василена Винченцо и Васил Дуев-Тайг го наричат така, защото в него зрителите имат възможността да се срещат с най-новите поколения професионални артисти. Младият талант и неговото развитие имат нужда от бойно поле за действие, осветяване на идеи и общуване. Освен основна сцена на младото изкуство в София, YALTA ART ROOM е отворено и за творчески акции от цялата страна - всеки месец в програмата може да се откриете и гостуващо представление от извънстоличните театри.

Всички проекти са финансирани от Национален фонд „Култура“, 2021 г.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара