Актуално по ТВ на 13 април

Празничен ден на отворените врати за 50-годишнината на БНТ Варна на 13 април

На 13 април (вторник), Регионалният телевизионен център на БНТ Варна отбелязва 50 години от своето откриване. По този повод, организира празничен ден на отворените врати за своите приятели, съмишленици и партньори като част от Пролетния салон на изкуствата, организиран от Община Варна.

През целия ден гостите на РТВЦ-Варна ще могат да разгледат монтажните и апаратни зали, както и студийния комплекс. Ще могат да се докоснат до процесана подотвяне на репортаж, каква е била телевизионната техника през годините и с какво работят журналистите, операторите и монтажистите днес. Как изглежда една подвижна телевизионна станция, как се прави пряко включване от мястото на събитието и други любопитни подробности, които обикновено остават зад кадър. РТВЦ-Варна кани младите варненци и всички, които проявяват интерес към телевизията, да посетят Деня на отворените врати на 13 април, сряда.

Специално за зрителите пред малкия екран ще има преки включвания през целия ден в предаванията на БНТ 1 „100% будни“ и „България в 60 минути“, както и по БНТ 2 в „Линия култура“. В ефира на „100% будни“ по БНТ 1 ще бъде показано „мястото за селфи“ във фоайето на РТВЦ-Варна. Млади хора с интерес към телевизионната журналистика ще видят малка изложба за техническото развитие, ще споделят свои идеи какви качества трябва да имат репортерите и какво ги привлича в тази професия. Включването в предаването „България в 60 минути“ по БНТ 1 ще бъде посветено на телевизионния грим – защо е различен от всекидневния, какви са тънкостите и къде се учи тази професия. Ще участват ученици от Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, които се обучават в новата специалност „грим“. По време на включването те ще подготвят с грим и прическа водещате и репортерите на предаването „Линия култура“ Силвия Русинова, Таня Кисьова и Даниела Цекова. Предаването „Линия култура“ по БНТ 2 ще бъде изцяло посветено на Деня на отворените врати и в него ще участват много приятели на РТВЦ-Варна, малки и големи. Ученици от Националното училище по изкуствата ще рисуват по темата море – синевата, която обединява всички във Варна и която по различни начини през годините фигурира в програмата и предаванията на РТВЦ-Варна като „Каюткомпания“, „Черноморски спектър“, „Вечерно море“ , „Море за всички“, Програма „Море“. Балерини от същото училище ще танцуват на фона на класическа музика, изпълнявана от квартет млади изпълнители. Фолклорен танц, ще изпълнят ученици от Средното училище за хуманитарни науки и изкуство „Константин Преславски“. Свой поздрав към РТВЦ-Варна ще отправят артисти, галеристи, археолози и други приятели на единствената варненска телевизия. Предаването ще завърши с голям флаш моб в двора на РТВЦ-Варна, в който ще участват младежите от училището по танци „The Center“ , което се занимава с най-модерните течения в хип-хоп музиката.

Посетете Регионалния телевизионен център във Варна на 13 април в Деня на отворените врати

Гледайте предаванията „100% будни“ и „България в 60 минути“ по БНТ 1 и „Линия култура“ по БНТ 2 със специални включвания от РТВЦ Варна

DARA и Любо Киров ще бъдат двама от треньорите в предстоящия сезон 2022 на „Гласът на България“

Прослушванията за деветия сезон на музикалното шоу по bTV продължават
 на 16 и 17 април в София

Ясни са първите двама треньори в предстоящия девети сезон на „Гласът на България“, който ще стартира тази есен по bTV и това са DARA и Любо Киров! След невероятния последен сезон на обичаното музикално шоу, две от най-големите български звезди отново ще седнат в емблематичните червени кресла, за да се впуснат в търсене на новия „глас на България“. Двамата влизат в шоуто с големи усмивки и очаквания, по-уверени, по-опитни и с още по-голям хъс за победа.
„Очаквам още по-силен сезон и съм изключително радостен, че хората от моя отбор вече се реализират успешно на музикалната сцена“, споделя вълнението си Любо Киров.

След броени дни, на 16 април, той ще представи новия си албум „Целуни ме“, който включва и дует с DARA, озаглавен „Вече няма как“. Огнената изпълнителка ще бъде специален гост на събитието в Joy Station, а двамата заедно ще изпълнят парчето си за първи път пред публика. Пак там, но на 20 април, DARA ще представи и своя първи албум - „Родена такава“, с който шеметната изпълнителка и ментор зарадва феновете си съвсем скоро. А дали двамата ще играят като дует срещу своите опоненти в „Гласът на България“ и каква ще бъде стратегията им предстои да стане ясно тази есен по bTV.

Прослушванията на живо за новия сезон на „Гласът на България“ продължават и в момента с пълна сила, а датите, които предстоят са - 16 и 17 април в София, в хотел „Хемус“. Началото на кастингите е в 9:00 ч. и ще продължат докато не бъде чут гласа и на последния кандидат.

 „Елате на кастинг ако чувствате, че пеенето ви дава криле и ви кара да се чувствате живи. Ако това е вашата мисия, елате и бъдете смели! Няма от какво да се притеснявате!“, са думите на енергичната и винаги позитивна DARA, която е готова да посрещне в отбора си впечатляващите гласове и най-веселите участници.

„Тази година екипът ни е свидетел на една нова вълна в звученето на гласовете - нови, модерно звучащи гласове“, споделя Теодора Орешенска, която е вокален педагог на „Гласът на България“.

„Има много интересни кандидати и вярвам, че ни очаква един наистина вълнуващ сезон през есента!“, добавя още тя.

Повече информация за „Гласът на България“ можете да намерите на официалния сайт на предаването - glasat.btv.bg.

Трилърът "Кръв и вино" по БНТ 2

На 14 април (четвъртък) от 20:30 ч., БНТ 2 ще излъчи трилъра „Кръв и вино“ на режисьора Боб Рафелсън.

Режисьорът Боб Рафелсън приема "Кръв и вино" за последна част от неофициална трилогия, започнала с "Пет леки пиеси" и "Градинарският крал". Общото и в трите филма е участието на Джак Никълъсън, който убеждава Майкъл Кейн да излезе от пенсия за още една култова роля. В ролите зрителите ще видят популярните актьори Джак Никълсън и Дженифър Лопес, както и Майкъл Кейн, Стивън Дорф, Джуди Дейвис, Харолд Перино, Робин Питърсън, Майк Стар и други.

Сюжетът на филма „Кръв и вино“ разказва за търговец на вино във Флорида (Алекс Гейтс), но бизнесът му пропада, съпругата му иска да го напусне, а доведеният му син го мрази. За да се измъкне от кризата решава да извърши голям обир от дома на свои богати клиенти като открадне диамантена огърлица със стойност 1 млн. долара. Всичко върви добре, докато изоставената жена и доведеният син не объркват плановете му и не се укриват заедно с плячката. Така той е принуден да се бори за живота си в тъмния лабиринт на смъртна плетеница.Много скоро вкусът на виното е примесен с кръвта на най-близките му хора.

Гледайте филма „Кръв и вино“ на 14 април (четвъртък) от 20:30 ч. по БНТ 2

Ивана Дилова се присъединява към екипа на Bulgaria ON AIR като водещ на прогнозата за времето

„С голямо вълнение, вдъхновение и ентусиазъм се впускам в новото си амплоа“, споделя тя

Екипът на Bulgaria ON AIR се увеличава с още едно красиво лице. С богат опит пред камера и познания в журналистическата сфера, Ивана Дилова се присъединява към семейството на националната политематична телевизия като водещ на прогнозата за времето.

„Щастлива съм, че получих възможността да бъда водещ на прогнозата за времето и част от екипа на Bulgaria ON AIR“, споделя тя.

След като завършва езикова гимназия с разширено изучаване на английски език, новото лице на прогнозата за времето по Bulgaria ON AIR заминава за Русия, където успешно се дипломира в университет със специалност „Журналистика“. Паралелно с това, Ивана попада в популярното из целия свят руско телевизионно предаване „Дом 2", където открива, че се чувства комфортно да бъде пред камера и това начинание й доставя удоволствие.

Ивана Дилова добива голяма популярност и в България, където участва в разнообразни риалити проекти, реклами, фотосесии и се изявява като гост-коментатор в различни предавания.

„Работата пред камера ме зарежда и мотивира да давам най-доброто от себе си. С голямо вълнение, вдъхновение и ентусиазъм се впускам в новото си амплоа, а зрителите на националната политематична телевизия могат да очакват много безоблачни и слънчеви прогнози“, допълва Ивана.

Българската драма "Аварийно кацане" по БНТ 2

На 15 април (петък) от 16:30 ч., БНТ 2 ще излъчи българския игрален филм „Аварийно кацане“.

Сюжетът на филма „Аварийно кацане“ разказва за трима приятели от детските години, които се срещат след дълга раздяла. Всеки от тях е извървял свой път в живота – един е осъществил детската си мечта да стане пилот, друг е на път да пропадне, трети се занимава с политика на местно ниво. Срещата им ги връща в годините, когато двама от тях са били влюбени в едно момиче. Припомняйки си миналото, тримата мъже търсят следите от една изгубена любов, от една изгубена мечта и от едно изгубено приятелство.
Режисьори на „Аварийно кацане“ са Кристина Грозева и Петър Вълчанов, по сценарий на Мария Станкова и Васил Барков. Оператор е Александър Станишев. Музиката във филма е композирана от Христо Намлиев. Художникци Ванина Гелева и Виктор Андреев. В ролите зрителите ще се насладят на участието на Тодор Танчев, Стефан Денолюбов, Елен Колева, Христофор Недков и други.

Гледайте филма „Аварийно кацане“ на 15 април (петък) от 16:30 ч. по БНТ 2

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара