Новините от сериалите - четвърто издание (18 - 24 април 2022-а година)


Статията се обновява периодично през деня, всеки ден от седмицата, за която се отнася!

Къванч Татлъту стана татко

На 15 април се появи на бял свят Курт Ефе, първородният син на Къванч Татлъту и Башак Дизер. Бебето и майката са в добро здраве. 

Новината съобщи лично актьорът и добави: "Щастието е неописуемо!"

Името Курт, което означава вълк, не е случайно. Това е името на героя на Къванч в сериала "С Русия в сърцето", на чиято снимачна площадка е срещнал любимата си.

Честито!

Материал на „Теленовелас Новини“. Харесайте и официалната страница на TBC Television във Facebook.

Има ли нещо общо между Скарлет Грубер и Нора Салинас?

Грасиела и Ванеса, Сарита и Андреа...

В света на теленовелите се случват доста любопитни "случайности".

Едно от тях е, когато един и същ актьор повтаря героя на друг актьор в две различни мелодрами. На пръв поглед мексиканката Нора Салинас и венецуелката Скарлет Грубер са напълно различни, всяка блестяща със собствена светлина. Но ако се вгледаме в кариерите им и теленовелите, в които са играли, ще открием доста сходни неща. 

1. "Есмералда" 1997 и "Без твоя поглед" 2017 - въпреки че оригиналът е венецуелски, и двете актриси играят една и съща роля, тази на лошата Грасиела и Ванеса съответно. Финалът на Грасиела е трагичен, а на Ванеса предстои да разберем.

2. "Огън в кръвта" 2008 и "Земя на  честта" 2014 - оригиналът е колумбийски, но и двете актриси играят една и съща сестра, съответно Сарита/Андреа.

Дали ще има и трета теленовела, в която играят една и съща роля?

Скарлет Грубер и Нора Салинас се срещнаха преди няколко години в студиото на Телевиса Сан Анхел.

Материал на „Теленовелас Новини“. Харесайте и официалната страница на TBC Television във Facebook.

Ясемин Ален и Халюк Билгинер в "Турският детектив"

Дигиталната платформа за развлекателно съдържание Paramount Plus събира на една снимачна площадка двама от най-изявените в международен план турски актьори - Ясемин Ален и Халюк Билгинер. Те ще си партнират в нова криминална драма. 

Родената в Лондон, Великобритания 32-годишна Ясемин и спечелилият награда "Emmy" за най-добър актьор през 2018 г. 67-годишен Халюк ще изиграят главните роли в новия интернет-сериал "Турският детектив" (The Turkish Detective). Той ще се състои от 8 епизода и ще направи международната си премиера през 2023-а година. Сценарист ще е Бен Шифер, а режисьор - Нилс Арден Оплев. Сериалът ще бъде заснет в Истанбул и ще бъде на английски език. 

"Турският детектив" ще бъде адаптиран по поредицата от книги "Криминалните новели на Четин Икмен" (The Çetin İkmen Crime Novels) на писателката Барбара Надел. В сериала Ясемин Ален ще се превъплъти в образа на детектив Айше Фарсакоулу, а Халюк Билгинер - в този на детектив Четин Икмен.

Материал на „СЕРИАЛИ в България“. Харесайте и официалната страница на TBC Television във Facebook.

Коя е новата екранна партньорка на Чаатай Улусой?

Пореди промени, касаещи новия сериал на Чаатай Улусой! Психологическата драма "Нагиздено плашило" (Süslü Korkuluk) първоначално трябваше да се излъчва на телевизионен екран в ефира на TV8, но впоследствие се премести на дигитален - в Netflix. Впоследствие настъпиха две смени на актрисата, която да изиграе главната женска роля - и Алина Боз, и Есра Билгич се отказаха от нея. Сега сериалът сменя заглавието си и се спира на трета актриса, която да го оглави.

Под името "Шивач" (Terzi) ще върви новият интернет-сериал с участието на Чаатай Улусой в главната мъжка роля. Продуцентската компания, заставаща зад реализацията му - OGM Pictures, се е договорила с Шифанур Гюл да му партнира. 27-годишната актриса е известна в южната ни съседка с ролите си в сериалите "Казвам се Мелек" (Benim Adım Melek), "Голямото пробуждане" (Uyanış Büyük Selçuklu) и "Стъклени тавани" (Cam Tavanlar).

Материал на „СЕРИАЛИ в България“. Харесайте и официалната страница на TBC Television във Facebook.

Ямур Танръсевсин се завръща на екран

Ямур Танръсевсин ще изненада многобройните си почитатели с нова роля! Популярната млада актриса, направила дебюта си през 2013-а в младежката драма "В очакване на слънцето" (Güneşi Beklerken), предстои да оглави нов сериал.

31-годишната Ямур е получила предложение от продуцентска компания Tims&B Productions да изиграе главната женска роля в нейната нова продукция "В страната на чудесата" (Harikalar Diyarında). Танръсевсин се е съгласила, подписвайки договор за съвместна работа по проекта. По последна информация той ще стартира в ефира на турската FOX през новия телевизионен сезон 2022-2023 г. 

Напомняме, че последната изява на Ямур Танръсевсин бе в лятната драма от 2021 г. "Сърдечна рана" (Kalp Yarası), благодарение на която успя да спечели голяма слава. 

Материал на „СЕРИАЛИ в България“. Харесайте и официалната страница на TBC Television във Facebook.

Тарду Флордун ще участва в нов летен сериал

Известни са повече подробности около новия летен сериал със Синем Юнсал и Халит Йозгюр Саръ, за който информирахме преди две седмици. Той ще носи заглавието "Нека остане в тайна" (Gizli Kalsın) и ще се излъчва в ефира на турската FOX. Към каста му се присъединяват и още популярни имена...

Договор за участиe в "Нека остане в тайна" с продуцентската компания, заставаща зад реализацията на проекта - No. 9 Yapım, e подписал един от най-известните турски артисти - Тарду Флордун. Той е познат на българските зрители с ролята си в класическата драма "1001 нощ" (Binbir Gece). В летния сериал Тарду ще се превъплъти в образа на мафиота Тарък. Напомняме, че последната му актьорска изява бе в "Мафията не може да управлява света" (Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz). 

С ключови роли в "Gizli Kalsın" предстои да гледаме още Шебнем Сьонмез ("Ирония на съдбата") и Шинаси Юртсевер ("Брак с чужденец" и "Любов и наказание"). 

Материал на „СЕРИАЛИ в България“. Харесайте и официалната страница на TBC Television във Facebook.

Енгин Алтан Дюзятан в нов интернет-сериал

Енгин Алтан Дюзятан наскоро напусна екипа на историческата драма "Барбаросите" (Barbaroslar),  в която се снимаше от есента на миналата 2021-а година досега. Той обаче няма да липсва за дълго на многобройните си фенове, тъй като скоро предстои да се завърне на екран - този път дигитален.

42-годишният Енгин, познат на българските зрители с ролята си в криминалната драма "Край или начало" (Son), се е договорил с продуцентска компания Gold Film да оглави неин нов интернет-сериал. За момента не е известна дигиталната платформа, на която проектът ще се излъчи. Заглавието му ще бъде "Наръчник" (Rehber), като ще бъде режисиран от Хакан Къвавач по сценарий на Йълмаз Шахин. Планира се интернет-сериалът да продължи 8 епизода.

Напомняме, че Енгин Алтан Дюзятан доби световна популярност благодарение на участието си в 5-сезонната историческа драма "Възкресението на Ертуурул" (Diriliş Ertuğrul) в периода 2014-2019 г.

Материал на „СЕРИАЛИ в България“. Харесайте и официалната страница на TBC Television във Facebook.

Сонгюл Йоден и Берк Джанкат в "Ататюрк"

Две от най-големите звезди на турското кино влизат в каста на новия интернет-сериал, който ще пресъздаде събития от живота на най-големия турски национален герой Мустафа Кемал Ататюрк! Кои са те и с какви роли ще ги гледаме?

Както информирахме по-рано, в образа на самия Ататюрк ще се превъплъти актьорът Арас Булут Ийнемли ("Времето лети", "Великолепният век" и "Вътрешен човек"), като ще му партнира холивудската звезда Ема Уотсън от "Хари Потър". Договори за участия в "Atatürk" наскоро са подписали още не по-малко популярните Сонгюл Йоден ("Перла" и "Другите отчаяни съпруги") и Берк Джанкат ("Кварталът на богатите", "Градско момиче" и "Великолепният век: Кьосем"). 

43-годишната Сонгюл, снимаща се в момента в телевизионната драма "Синът ми" (Oğlum), ще се превъплъти в образа на майката на Ататюрк - Зюбейде ханъм. 37-годишният Берк, когото пък за последно гледахме в заглавието от 2018-а "Див вятър" (Bir Deli Rüzgar), ще вдъхне живот на председателя на турското народно събрание Али Фуат Джебесой. Напомняме, че "Ататюрк" ще се излъчва на новата дигитална платформа за развлекателно съдържание Disney Plus, която стартира на 14-ти юни. 

Материал на „СЕРИАЛИ в България“. Харесайте и официалната страница на TBC Television във Facebook.

Гизем Караджа напуска "Алп Арслан"

Ключова раздяла в екипа на "Алп Арслан" (Alp Arslan)! Актьорския състав на хитовата историческа драма, излъчваща се всяка понеделник вечер с голям успех по турската TRT1, напуска една от звездите, изпълнявали ключови роли във втория ѝ сезон.

Гизем Караджа няма да поднови изтичащия си договор за участие в "Алп Арслан" с продуцентската компания, стояща зад реализацията на сериала - Akli Film. 29-годишната актриса, която в момента гледаме в българския ефир всяка делнична вечер от 21.30 часа в "Бараж" (Baraj) по БТВ Лейди, изпълняваше ролята на принцеса Евдокия в "Alp Arslan". Последната сцена с нейно участие в проекта е била заснета вчера, 18 април.

Гизем Караджа е позната на българските зрители още с ролите си в "Опасна красота", "Пътят на Емир", "Надежда за обич", "Градско момиче" и "Черна любов". Тя се присъедини към каста на "Алп Арслан" с началото на втория му сезон през есента на миналата 2021 г.

Материал на „СЕРИАЛИ в България“. Харесайте и официалната страница на TBC Television във Facebook.

Ханде Ерчел и Каан Йълдъръм са заедно

Нова светска двойка в Турция! Двама от най-популярните млади турски артисти - Ханде Ерчел и Каан Йълдъръм, изживяват любовен романс. Двамата бяха хванати в крачка не къде да е, а по време на първата си обща ваканция в чужбина...

28-годишната Ханде ("Слънчеви момичета", "Любовта не разбира от думи" и "Черната перла") и 35-годишният Каан ("Тайни") бяха забелязани от свои британски фенове в английската столица Лондон преди няколко дни, демонстрирайки повече от приятелски отношения. След връщането си от екскурзията Ерчел и Йълдъръм пък бяха спипани заедно на родна почва на излизане от нощно заведение в истанбулския квартал Емирган. Въпреки снимковите доказателства за отношенията помежду им, двамата все още не обявяват официално връзката си.

Напомняме, че последната връзка на Ханде Ерчел бе с екранния ѝ партньор в последния и най-успешен сериал с нейно участие "Почукай на вратата ми" (Sen Çal Kapımı) - Керем Бюрсин. Развелият се с Езги Еюбоулу Каан Йълдъръм пък допреди година имаше романс с певицата Хадисе. Любопитно е, че Ханде и Каан се познават повече от три години, тъй като през 2019-а участваха заедно в криминалната драма "Халка" (Halka). 

Материал на „СЕРИАЛИ в България“. Харесайте и официалната страница на TBC Television във Facebook.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара