Актуално по ТВ на 19 април

Моню Монев с първа победа в „Като две капки вода“

След вълнуващата нощ на българските дуети миналия понеделник, и тази седмица „Като две капки вода“ завладя сърцата на публиката. Десетте имитации донесоха отново много усмивки, вълнение и положителни емоции на зрителите на NOVA. Танците, изпълненията и сценичните образи на участниците затрудниха силно журито и менторите при определянето на оценките. Тази вечер към Хилда Казасян, Юлиан Вергов и Димитър Ковачев – Фънки, към журито се присъедини и двукратният участник в предаването - AZIS. „Готов съм да орежа абсолютно всички“, пошегува се той за отговорността да застане от страната на журито.

В десетия епизод на юбилейния десети сезон на „Като две капки вода“ победата за първи път грабна Моню Монев в образа на боливудската звезда Ранвир Сингх. С изпълнението си актьорът спечели овациите на публиката в студиото, журито и менторите. „Във всеки сезон се влюбвам в един актьор. Тази година съм влюбен в Моню. Ти си едно божество! Не знам откъде намери въздух да танцуваш, да скачаш и да пееш така“, каза AZIS за преобразяването.

Четири български песни в шоуто развълнуваха телевизионната аудитория. Руслан Мъйнов се превърна в екстравагантния Деян Неделчев – Икебаната, а самият певец наблюдаваше имитацията му на „В гората“ в публиката. „Страхотен певец е и успя да хване всяко мое движение“, каза Деян Неделев. Веселин Маринов също проследи своята имитация на живо. Трудната задача бе отредена на актьора Дарин Ангелов, който изправи публиката на крака с хита „За теб, Българийо“. „Впечатлен съм от Дарин. Движенията, артикулацията – гледах себе си“, сподели Веселин Маринов. Краси Радков не просто смени пола, но и запя със специфичния глас на естрадната легенда Тони Димитрова. В края на вечерта Крисия развълнува всички с образа на незабравимата Ваня Костова и песента й „Звезда“. „Прекрасно превъплъщение. Искам да ти благодаря за старанието и професионалния подход към тази много трудна задача“, сподели синът на Ваня Костова - Боян Михайлов, който бе в студиото на „Като две капки вода“ точно в деня, в който голямата певица щеше да навърши 65 години.

Есил Дюран накара всички да танцуват заедно с нея на хита на горещата Дженифър Лопес „On The Floor”. „Изглеждаш страхотно. Много ме впечатли как беше едно цяло с балета, за което адмирации“, сподели Юлиан Вергов за имитацията. Още няколко световни звезди излязоха на сцената този понеделник. Мариана Попова отново не скри възможностите на гласа си с изпълнението на „One and Only” на Адел. „Забравих оригинала, докато Мариана пееше. Невероятна! Няма как да не стана да ти целуна ръката“, възхитен бе Фънки. Още една британска сензация излезе под прожекторите – Александър Сано впечатли в образа на John Newman и песента „Love Me Again”. „С толкова голямо желание изпълни това парче, запали цялата сцена – танцува дори повече от него“, коментира Юлиан Вергов.
Две ексцентрични и темпераментни изпълнителки също заблестяха под прожекторите на шоуто. Като Jessie J на сцената се разгорещи Анелия. С изключителна постановка тя представи хита на певицата „Nobody’s Perfect”. Алисия изненада с неузнаваемото си преобразяване като израелската звезда Netta, която спечели международния песенен конкурс „Евровизия“ през 2018 година. В „Като две капки вода“ Алисия изпълни едно от новите парчета на израелката „Bassa Sababa”.

Бутонът на късмета донесе нови изненади на участниците със следващите образи, в които ще трябва да се превъплътят след две седмици. Руслан Мъйнов ще бъде Мария Илиева, Краси Радков ще имитира Тото Котуньо, Есил Дюран ще влезе в ролята на Мерилин Менсън, Анелия ще обуе обувките на Пол Стенли, Дарин Ангелов ще влезе под кожата на Шер, Александър Сано ще излезе на сцената като Свилен от „Остава“, прожекторите ще осветят Алисия в образа на Бийонсе, Мариана Попова ще трябва да е Mary J Blige, Крисия ще види как е да пее с гласа на Кристина Агилера, а Моню Монев ще блесне като Тодор Колев.

Кастингът за „Изненадата!“, продължава. Всеки добър имитатор може да се запише и да излезе на най-голямата телевизионна сцена в България, за да покаже уменията си.

Не пропускайте „Като две капки вода“ на 2-ри май от 20:00 по NOVA, когато към журито ще се присъедини двукратният победител от шоуто – Рафи Бохосян.

За девета година конкурсът ПРОМЯНАТА търси своите герои

Днес стартира деветото издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с Фондация Reach for Change България. Социални предприемачи, намерили решение на важен социален проблем на децата и младежите (0-24 г.) в България, могат да кандидатстват като попълнят онлайн формуляр до 7 юни на: www.nova.bg/promyanata

„ПРОМЯНАТА е най-голямата подкрепа за социалните предприемачи, които искат подобрят живота на децата и младежите в България. Готови сме отново да превърнем добрите идеи в устойчиви бизнес модели. Нова Броудкастинг Груп ще помогне на новите финалисти с финансиране и нужната видимост чрез медийните канали на компанията. Но, заедно с фондация Reach for Change, даваме и нещо много ценно – индивидуални консултации, обучения и менторска програма“, сподели журналистът и посланик на инициативата Ани Салич.

Тази година специално внимание се обръща на инициативи с фокус върху качественото образование и по-добри образователни постижения, заетост, достъп до услуги и дигитални решения. Заявки на социални предприемачи, работещи върху друг проблем на децата и младежите в България, също ще бъдат разглеждани и имат шанс да са сред финалистите.

Конкурсът ще определи петима финалисти, а големият победител ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 20 000 лв. Двамата подгласници ще спечелят по 15 000 лв., а останалите двама финалисти – по 5 000 лв. И петимата ще станат част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА и ще получат обучения и индивидуални консултации, които ще им помогнат да развият своя бизнес модел, да станат устойчиви и да постигнат възможно най-голямо положително въздействие върху живота на децата и младежите в България. Те ще получат и допълнителна медийна подкрепа и рекламен пакет на стойност 30 000 лв. в каналите на Нова Броудкастинг Груп.

“За осем години ПРОМЯНАТА е направила живота на над 200 000 български деца и младежи по-добър. Това е значителен резултат, но с колегите ни в NOVA знаем, че имаме още много работа. Затова и продължаваме да търсим героите на ПРОМЯНАТА. Това може да бъде всеки, който е открил работещо решение на наболелите проблеми на децата и младежите в България. Ние ще му помогнем да развие организацията си с професионална консултантска подкрепа и финансиране, за да създаде истинска положителна промяна за децата в страната ни”, коментира Димитър Димитров, Изпълнителен директор на Reach for Change България.

Кандидатите ще преминат през осем етапа на селекция, сред които оценка от служители на Reach for Change и Нова Броудкастинг Груп и експерти от неправителствения, публичния и бизнес сектор, както и Акселератор на ПРОМЯНАТА – интензивна обучителна и консултативна програма в 8 модула, всеки с продължителност от 1 ден. Чрез онлайн гласуване през септември - октомври 2022 г., публиката ще определи със своя глас кои ще са тримата социални предприемачи, които ще се явят на последния кръг от конкурса – среща с детското и възрастното Жури на ПРОМЯНАТА.

Кандидатстването в ПРОМЯНАТА става лесно чрез онлайн формуляр. Конкурсът е отворен както за юридически лица с нестопанска цел, така и за физически лица. Не се изискват допълнителни документи. Повече за критериите на конкурса, етапите на селекция и формуляра за кандидатстване вижте на www.nova.bg/promyanata

Топал и Акарди със свръхрискова операция в „Братя“

Много напрежение и нови обрати очакват зрителите тази седмица в сериала „Братя“, а в петък (23 април) ще бъде излъчен и двоен епизод на криминалната драма по NOVA. Смъртта на Благоев преобръща ситуацията и заплашва не само оръжейния бизнес на Топал и Акарди, но и личната им сигурност. Двамата са наясно, че в сейфа на починалия висш държавен служител има документи, с които двамата могат да бъдат несправедливо обвинени за смъртта му, както и информация за множество нелегални сделки с оръжия. Денис и Сандо имат един единствен шанс – да откраднат сейфа и да унищожат уликите. Но това е изключително трудна и свръхопасна задача, която може да ги вкара право в затвора.

Радо Андреев също е силно притеснен за съществуващи улики срещу него, защото научава чрез Ива, че полицаите вече разполагат с необходимите доказателства, за да бъде издадена заповед за ареста му. С какво разполагат в отдел „Наркотици“, ще успее ли инспектор Черкезов да реализира плана, по който отдавна работи, или има начин Радо отново да се измъкне?

Акарди все още не може да осмисли новината, че приятелката му има 8-годишна дъщеря. Измъчват го хиляди мисли и не е сигурен как трябва да реагира в тази сложна ситуация. От една страна, той обича Гергана, но й е сърдит, че толкова време умишлено е крила този важен факт от него. От друга страна, Сандо напълно осъзнава истината, че все още не е готов да стане родител и страховете му взимат връх. Най-смазващото усещане, което го преследва, е, че може да се окаже толкова лош баща като Филип. Кое може да му помогне за взимането на решение и дали връзката им с Гери има бъдеще?

Не пропускайте новите епизоди на „Братя“ от вторник до петък в 22:30 ч. по NOVA!

Любовни терзания и важни разкрития в „Лъжите в нас“

И тази седмица сериалът „Лъжите в нас“ ще изненада зрителите на NOVA с неочаквани случки в новите четири епизода. От вторник до петък в 20:00 часа героите ще бъдат поставени пред редица сложни ситуации, а реакциите им ще бъдат ключови за собственото им бъдеще и щастие. Любовните терзания ще застанат на преден план и с тях ще се сблъскат почти всички, оставайки с колебания в мислите и сърцата.

Любовният четириъгълник между Рая, Сава, Ирина и Виктор става все по-заплетен. Въпреки вътрешните противоречия на Сава, той събира сили да накара Виктор да се бори за Ирина. Младият архитект успява да се свърже с нея и да я покани на специален романтичен уикенд, но в хотела го очаква голяма изненада, а едно случайно запознанство ще промени изцяло живота и мисленето му. Междувременно Рая все по-дълбоко в себе си усеща отдалечаването на Сава, а той не спира да я отбягва. Ще получи ли Рая отговор какво се случва?

Бояна и Ирина продължават доброволческата си дейност в Арадиново, като заедно с нея правят и нов план за разследване, свързано със снимката на Сава. Важно разкритие ще обърне света и на двете дами, но действията им оттук нататък могат да се окажат решаващи за целия случай и за съдбата на „Шперфазер“. Бояна получава помощ от началника на доброволците Георги, който е напът да се превърне в новата изгора на журналистката.

Ще поддържат ли връзка Ирина и Сава и ще устоят ли на напрежението? Кой още ще разбере за чувствата между тях? Какво ще направи Рая, за да си върне Сава? Кого ще срещне Виктор в хотела и какви неочаквани неща ще му се случат? Какъв удар ще понесе Адриана и в каква посока ще продължат отношенията й с прокурор Григоров? – разберете в новите епизоди на „Лъжите в нас“ тази седмица от вторник до петък в 20:00 часа по NOVA.

"Жените на България" - нова рубрика в btvnovinite.bg

Станимира Атанасова ще разказва историите на дамите, които вдъхновяват
„Жените на България“ е нов проект в рамките на уебсайта btvnovinite.bg, който е поредна стъпка в диверсификацията на съдържанието в дигиталните платформи на bTV Media Group. Специално обособената рубрика на новинарския сайт ще представя чрез видео историите на жени, които са модел за подражание, които вдъхновяват и има на какво да ни научат. Независимо дали са световно признати творци, доказани в корпоративния свят дами, олимпийски шампиони, отдадени лекари или многодетни майки със собствен бизнес, те са жените, в чиито разкази има по нещо ценно за всеки.

В „Жените на България“ екипът ще представи лидерски истории, които вдъхновяват, променят и водят останалите. Всяка сряда ново видео, заснето на нетрадиционна локация, ще разкрие по-близък поглед към живота на госта. Независимо от сферата, в която те побеждават – тихо, мълчаливо, без да вдигат шум и да имат нужда от специално внимание, историята на всяка жена, която е родена или работи в България, заслужава да бъде видяна, чута, разбрана.

Ще бъде добавен и любопитен факт, който малко хора знаят дори и за популярните дами – хоби, интересен ежедневен ритуал, семейни традиции, забавни истории под формата на допълнителен видео материал.

„В динамичните времена, в които живеем, вярваме, че имаме нужда от повече мотивация и вдъхновение. Искаме да покажем истории на успешни и талантливи жени, които могат да променят света и са модел за подражание за по-младите. „Жените на България“ е мястото на тези жени, които умело крачат в 21 век, с гордо вдигната глава, носещи онези деликатни ценности на своята природа, без значение от възраст и интереси. Амбицирани сме да поставим светлините на прожекторите в тяхната посока и ежеседмично да разкриваме по една възхитителна в своята област жена “, каза Владислава Лазарова, мениджър уеб съдържание в bTV Media Group.

Водеща на рубриката ще бъде Станимира Атанасова, репортер от отдел Спорт на bTV Новините. Тя има опит не само в отразяването на спортни първенства, но и със създаването на емоционални интервюта. Вярва, че журналистиката е предизвикателство, което поема, за да разказва истински, вдъхновяващи човешки истории. Новият авторски проект ѝ дава възможност да представи на посетителите на сайта историите, които могат да променят и останалите.

Гост в пилотния епизод на „Жените на България“ е … пилот. Това е командир Надежда Доганова от България Еър – пилот на пътнически самолет. Тя е майка на три деца, с 13-годишен стаж в тази иначе възприемана като чисто мъжка професия. За ценните неща в живота, за избора на професия, за това как жената трябва да остане жена дори в този мъжки свят, разговорът между командир Доганова и Станимира Атанасова може да гледате в сряда, 20 април 2022 г. на нашия сайт www.btvnovinite.bg.

БНТ представи филма ,,Царят и Слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет" на официална премиера

На 18 април (понеделник) се състоя официалната премиера на научнопопулярния филм ,,Царят и Слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет‘‘. Проектът е финансиран от Българската национална телевизия, която стои и зад реализацията му съвместно с Българското египтологическо общество в България. Телевизионната премиера на филма ще бъде на 20 април (сряда) от 21:00 ч. по БНТ 1.

„Благодаря на генералния директор на Българската национална телевизия г-н Кошлуков за възможността да направим съвместно този красив проект, да се запозная с тези прекрасни хора – учени египтолози, за да пропътуваме едно далечно разстояние от бъдещето към древността.“, каза режисьорът на филма Станислав Терзиев-Стенли.

„Преди всичко, искам да благодаря лично на г-н Кошлуков, без който всичко това нямаше да се случи. Благодаря също на Негово Превъзходителство посланика на Арабска република Египет г-н Халид Емара.“, каза доц. д-р Теодор Леков от Българския институт по египтология към Нов български университет, ръководител на българската археологическа мисия в Луксор, Египет и сценарист на филма.

БНТ благодари специално за включването и участието в проекта на проф. д.и.н. Сергей Игнатов, директор на Българския институт по египтология към Нов български университет и доц. д-р Емил Бузов. Както и на операторите Кристиан Спасов и Владислав Петров и на режисьора по монтажа Ара Хугасян.

За проекта е оказано съдействие от Посолство на Република България в Кайро, Египет, Негово Превъзходителство посланик г-н Деян Катрачев и Посолство на Арабска република Египет в София, България Негово Превъзходителство посланик г-н Халид Емара.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, а филмът ,,Царят и Слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет‘‘ е част от филмопроизводството на обществената телевизия.

Гледайте премиерата на филма ,,Царят и Слънцето. Пътешествие в историята на Древен Египет“ на 20 април (сряда) от 21:00 ч. по БНТ 1

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара