Актуално по ТВ на 21 април

Алек Алексиев и Снежана Макавеева влизат в „Мен не ме мислете“

Звездите взимат на прицел героите на Весела Бабинова и Руши Видинлиев
Миналото, с което Яна Маркова (Весела Бабинова) смята, че отдавна се е разделила, се завръща, за да й създаде още неприятности в новите епизоди на „Мен не ме мислете“. Бившият й мъж и баща на голямата й дъщеря Елена (Димана Хаджитодорова), Джон (Алек Алексиев), се появява в живота им след 7 години отсъствие, при това със заявката, че оттук нататък иска да се грижи за момиченцето си и да й осигури по-добър живот в чужбина. Това хвърля в ужас чистачката от кантора „Захариев и Захариев“, която е готова на всичко, за да не загуби дъщеря си. Яна и Джон ще стигнат до грандиозен скандал и тежки закани за съдебна битка.

Джон обаче влиза подготвен в предстоящата война с бившата си жена, тъй като за свой защитник е избрал отраканата адвокатка Маги Габровска (Снежана Макавеева). Блондинката е бивша състудентка на Мартин Касимов (Рушен Видинлиев) и не крие, че той я впечатлява не само като юрист, но и като мъж. След като разбира, че той наскоро се е разделил с годеницата си Ася (Дария Симеонова), Маги се хваща на бас с Лора Цонева (Ирина Матева), че до месец Г-н Ефективен сериозно ще е хлътнал по нея. Ще се впусне ли Мартин в нова любовна авантюра след поредната си целувка с Яна, зрителите ще научат от новите епизоди на „Мен не ме мислете“, четвъртък и петък, от 20:00 часа, по bTV.

На Касимов също ще му се наложи да се изправи пред миналото си, след като поредното скандално фалшиво видео с негово участие заплашва да се появи на бял свят и да срине още повече реномето му. Връщайки се назад, спомените го отвеждат към едно от първите му публични дела – срещу хирурга Андрей Шомов (Стефан Къшев), който прекарва 5 години в затвора, а присъдата срива целия му живот. Той ли е човекът, който стои зад фалшивите видеа?

Тома (Деян Ангелов) пък се оказва жертва на гнева на колежката си Лора Цонева. Въпреки упоритото му старание да я отбягва, двамата се изправят очи в очи. Емоционалната им среща се отразява зле на младия адвокат и той получава паник атака.

С епизодична роля в „Мен не ме мислете“ се появява и актьорът и дублажист Момчил Степанов. Той е в образа на Боби – колега на Яна Маркова от курса по публична администрация. През 2018 г. Момчил се появи и на сцената на „Гласът на България“, където впечатли журито с парчето „Happy“.

Започват полуфиналите на живо в „България търси талант“ - тази неделя от 20 ч. по bTV

14 изумителни таланти ще се борят за сърцата и гласовете на зрителите, които ще определят кой отива на финал

Предстои първият полуфинал на живо в осмия сезон на „България търси талант“ - тази неделя, на Великден, точно в 20 часа по bTV. 14 изумително талантливи, пъстри и весели полуфиналисти ще се явят на сцената на живо с едничката цел да се преборят за сърцата и гласовете на телевизионната аудитория. От този момент, решаваща роля кои впечатляващи участници да продължат към финала, ще имат именно те – зрителите.

В неделя вечер феновете ще могат да подкрепят своя фаворит в sms гласуване. Двама участници ще продължат към големия финал на „България търси талант“. Единият ще е победителят по вот, а другият ще бъде избран от журито измежду двамата подгласници в гласуването на зрителите. На финала ще ги очакват 5-мата спечелили Златни бутони през сезона: Георги Станев (абсолютен слух), Симона Петрова (народно пеене), Стоян Йорданов – Чибо (пеене), Скейтинг Финикс дуо (акробатика с ролкови кънки) и La Campagnia Colonna (арт пол днес).

Грандиозният финал на сезона е на 15 май на живо, когато ще стане ясно кой ще грабне наградата от 50 хиляди лева и титлата „Талант на България“. Преди това в шоуто предстоят три полуфинала, също на живо - на 24 април, 1 май и 8 май. Всеки от тях ще определи по двама финалисти (общо 6-ма), като и тази година зрителите ще могат да спасят един от отпадналите участници по време на полуфиналите. Кампанията „Спаси талант“ ще се проведе веднага след последния полуфинал и ще е активна в рамките на 24 часа след него на www.talent.btv.bg.

Празнично начало на великденския първи полуфинал, много смях и отлично настроение очаква зрителите на bTV в неделя вечерта. След 10 кастинг епизода, над 140 кандидати за слава - изумителни таланти, истински чудаци, световни рекордьори, свръх човеци, много смях и съвсем малко страх, изпълнили със смисъл и невероятни емоции осмия сезон на „България търси талант“ - шоуто върви към своята кулминация. Бляскавото жури в лицето на Катето Евро, Евелин Костова, Николаос и проф.Кантарджиев избра напред да продължат най-добрите, интересни и изумителни таланти от сезона.

Най-интересното обаче предстои и то е в ръцете на зрителите и техните гласове, затова не пропускайте да гледате и подкрепяте своя фаворит за титлата „Талант на България“ – тази неделя от 20:00 ч. по bTV.

Списък с имената на участниците и номерата за гласуване ще намерите в сайта на предаването по време на епизода, както и в каналите на шоуто в социалните мрежи и изписани на екрана по време на изпълненията.

Акценти в празничната програма на актуалните предавания на bTV

Програмата в празничните сутрини е изпълнена с преки включвания от различни точки в България и чужбина
През празничните дни по случай Възкресение Христово, актуалните предавания на bTV ще предложат на зрителите редица живи предавания с преки включвания на репортери от страната и международните кореспонденти на bTV, както и срещи с интересни гости.

На Разпети петък, 22 април, сутрешният блок „Тази сутрин“ започва в 7 ч. и зрителите ще се пренесат на едно от малкото места в България, където се съхранява Благодатният огън и в Несебър, където отец Петър посрещна първите бежанци от Украйна. Златимир Йочев ще посрещне в студиото историкът Веселин Методиев и издателят Манол Пейков, който ще разкаже как с приятели изпращат помощи за Украйна и какви пречки срещат по пътя. В откровен разговор с треньора Димитър Димитров - Херо ще говорят за личните му изпитания и силата на духа. В подкрепа на мисията си да показва добрите примери, предаването ще покаже и великденска акция в Айтос в помощ на възрастни хора от областта. В минутите до 9:30 ч. гост ще бъде Любо Киров, който отново е сред менторите в новия сезон на „Гласът на България“.

В предаването „Тази събота и неделя“ от 7:50 ч. до 12 ч. зрителите ще могат да видят приготовленията и честванията на светлия празник в поредица от директни връзки от Храм-паметника „Александър Невски“ в София, от Бачковския манастир и от Желязната църква „Св. Стефан“ в Истанбул.

В събота специален гост на Жени Марчева ще бъде митрополит Антоний, а на Диана Любенова гостуват Веселин Маринов и „Обичайните заподозрени“, които ще изпълнят свои песни в студиото. Световноизвестната певица Валя Балканска и нейният гайдар Петър Янев също ще допринесат за празничното настроение със специално интервю за предаването. По традиция ще представим и един от обичаите – Стаси Цалова ще боядисва великденски яйца със семейството на Силвия и Звезди от Ахат.

В неделя, 24 април, на Великден, предаването „Тази събота и неделя“ от 7:50 до 12 ч. предлага изцяло празнично издание. Водещата Мария Цънцарова ще посреща специални гости от изнесеното си студио в регионалния етнографски музей на открито „Етър“ - проф. Николай Овчаров, д-р Сибила Маринова, проф. Тодор Танев. Ще видим и празнични изпълнения на легендарния естраден певец Христо Кидиков, който от години живее близо до Етъра, на Детския фолклорен ансамбъл „Габровче“ и известните от „България търси талант“ Джуниър брас бенд. Очаквайте на живо и репортерите и кореспондентите ни директно и от с. Шипка, Велико Търново и Бургас.

В предаването очаквайте и разказ как посреща Великден избягалото от войната украино-българско семейство на Катерина Бужинска, а репортерът Радиана Божикова ще разкаже за традиционните български занаяти, които се съхраняват в „Етъра“ .
Водещата Петя Дикова ще ни пренесе обратно в студиото в София, където ще бъде и Борислав Лазаров. Ще видим гостите Даниел Петканов и Александър Кадиев, както и фолкпевицата Емилия за първи път след като роди. „В кухнята на Симона“ не само ще готви, но и ще пее обичаната Николина Чакърдъкова.
Освен празничните теми, ще продължим да следим актуалната обстановка в Украйна, от където ще се включва директно репортерът Стоян Георгиев, както и ще покажем на зрителите ситуацията в един от центровете за помощ на бежанци в София.

В неделния следобед в предаването „120 минути“ ще видим писателят Стефан Цанев „В главната роля“, главнокомандващият на силите на НАТО в Европа ген. Уесли Кларк и писателката Людмила Филипова в разговор с водещия Светослав Иванов.

Сутрешният блок „Тази сутрин“ ще бъде с начален час 7:00 ч. и в понеделник, 25 април. Зрителите на bTV ще видят на живо изнасянето на чудотворната икона на Св. Богородица от Бачковския манастир. Специален гост на Златимир Йочев ще бъде актьорът Алек Алексиев, а преход от празнично настроение към актуални теми и политика ще бъде коментарът на резултатите от балотажа на президентските избори във Франция.

25 години животът е вкусен с БНТ и Ути Бъчваров

На 23 април (събота) първото ежедневно кулинарно предаване в българския телевизионен ефир и водещият Ути Бъчваров празнуват 25 години. Вече четвърт век и над 5000 епизода, любимият кулинарен водещ превежда зрителите през тайните на вкусната кухня в ефира на обществената телевизия.

„Вкусно“ беше първото ежедневно кулинарно предаване в българския национален ефир. За 25 години потопихме зрителите в тайните на традиционната и световна кухня, като винаги сме били и ще бъдем актуални с това, което представяме. Гордея се, че от тогава до днес с БНТ постигнахме онова невероятно усещане, че във всеки дом гостува приятел.“, казва най-популярният кулинар в България – Ути Бъчваров.

По повод годишнината БНТ започва специална подкаст поредица „25 години животът е вкусен с БНТ и Ути Бъчваров“. Съвсем скоро очаквайте 25-те епизода в подкаст каналите на обществената телевизия, в които водещият ще разкрие тайни от историята на предаването, как се поставят основите на телевизионната кулинария и нейната еволюция, както и много неразкрити гафове от снимачната площадка, кои са любимите рецепти на екипа и още много любопитни тайни от кулинарния свят.

Една вдъхновяваща история за лекарите, които възкресяват живота – в „Историите ON AIR“ на Велика събота

Bulgaria ON AIR излъчва филма „В името на живота“ на 23 април от 19:00 часа

Лекарят е призван да се грижи за най-ценното богатство – здравето, и да се бори за живота. Той трябва да е благороден и търпелив. Символът на най-хуманната професия пък е бялата престилка, а зад нея се крият тежки решения, отговорност и обич към хората.

В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Великден, на 23 април, от 19:00 часа, предаването „Историите ON AIR“ с водещ Миглена Георгиева по Bulgaria ON AIR ще вдъхнови зрителите в ефира на националната телевизия с една истинска и спираща дъха история за лекарите, които възкресяват живота и за силата на вярата в изцелението на един млад живот – този на 12-годишният Веселин Бисерински.

На 15 юни 2020 г. автобус на градския транспорт блъска младото момче близо до поликлиниката в столичния квартал „Младост“, което по това време преминава на зелен светофар. Момчето е откарано в „Пирогов“ и е прието в детска противошокова зала с опасност за живота. Междувременно, докато линейката с 12-годишното дете пътува към лечебното заведение, лекарите в болницата вече очакват малкия пациент. Спешно се събира екип от детски травматолози, съдов и пластичен хирург, анестезиолог. Животът му е в техните ръце.

Веселин постъпва в „Пирогов“ с прекъсната главна артерия и свлечена кожа от целия крак. Минути след като е стабилизиран в шокова зала е отведен за операция. Хирургът-ортопед проф. Диян Енчев и екипа му започват да отстраняват некротичната тъкан под коляното на детето. Паралелно над коляното пък операция прави съдовият хирург д-р Николай Белчев. Той трябва да възстанови артериалния кръвоток в крайника.

Ситуацията е изключително критична – специалистите от болницата са изправени пред труден избор, но не се отказват, тъй като най-важното за тях в онзи момент е спасяването на крачето на детето. Минават седмици докато лекарите се уверят, че работата им дава добри резултати. Когато рискът от ампутация отминава, медиците се захващат с решаването на друга също трудна задача – крайника да е функционален, а не просто патерица. Този етап от лечението продължава месеци.

„Най-голямата радост за нас е, че крайника расте. Тоест е възстановено цялото кръвоснабдяване. И сега го чакаме да расте момчето. Предстоят му и още операции. Най-вероятно последните ще бъдат като спре растежа, като се оформи като голям човек. Но той си служи с крака, ходи на училище и смятаме, че от тук на сетне този крак няма да има проблеми“, споделя д-р Николай Цуцумански, началник „Отделение по детска ортопедия и травматология“ в УМБАЛСМ „Пирогов“.

Преди катастрофата Веско тренира лека атлетика в детския отбор на „Академик“. Заради любовта към спорта той отива на стадиона буквално дни след като е изписан от болницата, за да подкрепи съотборниците си в надпреварата „Открий шампиона в теб“. В края на състезанието организаторът на турнира е европейската шампионка по лека атлетика Ивет Лалова го кани да заеме първото място на стълбичката на победителите, защото е спечелил най-голямото състезание до този момент – това за живота си. За проявения дух и борбеност Веско получава от своя идол купа и медал.

За отговорността да носиш бяла престилка, за трудните решения, променящи цял един живот, за тревогата, болката и страха на родителите и за невероятната сила на духа на едно крехко 12-годишно дете, което, водено от вярата, не спира да полага неистови усилия, за да оздравее – тази история ще накара зрителите на националната политематична телевизия да си спомнят за наистина важните и на пръв поглед малки неща от чудото, наречено „живот“.

Не пропускайте предаването „Историите ON AIR“ и филма „В името на живота“ – на Велика събота, 23 април, от 19:00 часа, по Bulgaria ON AIR.

Празничен брой на Великден за големите Никола Анастасов и Ванча Дойчева в „Рецепта за култура“ по БНТ 2

Тази събота (23 април) в празничния великденски брой на „Рецепта за култура“ по БНТ 2 от 12:30 ч. зрителите ще си спомнят за две големи фигури на българската сцена Никола Анастасов и Ванча Дойчева.

Предаването за култура на БНТ 2 ще върне аудиторията пред малкия екран към гостуванията на двамата големи сценични майстори, запазили в архива на БНТ изповедното си присъствие. Родената преди 80 години Ванча Дойчева остава в паметта на българските зрители с ореола на царствената звезда на Народния театър, завладяваща с еднаква сила и в драматичните и в комедиийните си роли. За себе си Никола Анастасов с усмивка цитира определението „рус и смешен" и с мека ирония говори за перипетиите в актьорския си път.

                    В „Рецепта за култура“ зрителите ще видят още изложбата „Спектър на необозримото", събрала в галерия „Финес" художничката Десислава Денева и скулптора Иван Тотев. Предаването ще направи паралел със столетие назад с фотографиите на Антип Коев и ще влезе в залата на Националния археологически музей, където е подредена новата му изложба „Доспехите на тракийските воини".

Гледайте „Рецепта за култура“, тази събота, 23 април от 12:30 ч., по БНТ 2

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара