Актуално по ТВ на 29 април

Даяна и Йордан получиха втори шанс в „Един за друг“

С неочаквани обрати приключи едно от най-разнообразните и непредвидими изпитания в предаването „Един за друг“ вчера – люлки и дуели. В него дамите решаваха срещу кого от останалите мъже да изправят половинките си на дуел в различни атрактивни битки. Всяка загуба спускаше люлките, в които жените стояха, и отвеждаше двойките по-близо до номинация. Първа земята достигна половинката на Гани – Веселина, а грешка в стратегията на Петя и Николай ги постави на предпоследното място.

За изненада на всички три от напусналите до момента двойки получиха възможността да се борят за завръщане обратно в „Един за друг“. Цветослава и Кристофър, Ася и Калоян и Даяна и Йордан преминаха през същото изпитание, за да се преборят за мястото си в надпреварата. Битката изгубиха Ася и Калоян, които окончателно се сбогуваха с шанса да продължат участието си в най-романтичното предаване.

Чрез гласуване на настоящите обитатели на Вилата на любовта беше определено коя от останалите две двойки заслужава да получи мястото си в приключението „Един за друг“ обратно. Мнозинството единодушно реши семейството на Даяна и Йордан отново да се присъедини към тях.
„Две наистина прекрасни двойки загубиха шанса си да се върнат в предаването. Това е достатъчно тъжно и смятам, че не е нужно да се разделяме с още някого. Обявявам най-официално, че днес елиминации няма да се проведат! Всички можете да се чувствате спокойни, но съвсем за кратко“, зарадва водещият Емо Чолаков претендентите за победа. Какво им е подготвил следващата седмица, не пропускайте да разберете от вторник до четвъртък в 21:00 ч. по NOVA.

Полуфиналите в „България търси талант“ продължават с пълна сила - тази неделя от 20 ч. по bTV

Най-добрите от най-добрите таланти за сезона ще се борят за място на големия финал

Предстои вторият супер забавен полуфинал на живо в осмия сезон на „България търси талант“ - тази неделя, от 20 часа по bTV. Нова порция изумителни таланти ще блеснат на сцената с нестандартни музикални изпълнения, чудни песни и танци, дигитален театър, ювелирни фокуси, цирково изкуство, комедия и още невероятни, и гениални номера. Всички те ще се борят за симпатиите и гласовете на зрителите, които чрез sms гласуване ще определят кои двама от тях да отидат на големия финал. Първият ще е победителят по вот, а вторият ще бъде избран от журито измежду двамата подгласници в гласуването на зрителите.

До този момент сигурни финалисти са 5-мата получили Златен бутон през сезона - Георги Станев (абсолютен слух), който е златният бутон на проф. Кантарджиев, Симона Петрова (народно пеене) – избрана от Катето Евро, Стоян Йорданов – Чибо (пеене) – златен бутон на водещите, Скейтинг Финикс дуо (акробатика с ролкови кънки) – избрани от Николаос и La Campagnia Colonna (арт пол днес) – златният бутон на Евелин Костова.
Миналата неделя за финала се класираха детски танцов състав към читалище „Наука – 1901 г.“ гр. Ябланица и Дария Иванцова с кучето Мери Шейн. А кои двама ще се присъединят към тях в неделя ще стане ясно в края на живото предаване на 1 май по bTV, веднага след края на гласуването.

Участниците, които няма да продължат напред в предаването не бива да губят надежда, защото и този сезон предстои играта „Спаси талант“. В нея зрителите ще могат да върнат обратно в шоуто един от всички отпаднали таланти по време на трите полуфинала. „Спаси талант“ ще стартира веднага след края на третия полуфинал – ще се проведе на talent.btv.bg и ще продължи точно 24 часа. Талантът, който получи най-много гласове в своя подкрепа ще бъде „спасен“ и ще участва в големия финал на „България търси талант“ - на живо, на 15 май, от 20:00 ч. по bTV.

Тази неделя, в пълен блясък, великолепие и заредени с неподправеното си чувство за хумор, четиримата членове на журито ще приветстват на сцената следващите 14 от най-добрите, интересни и изумителни таланти за сезона. Гледайте, забавлявайте се и подкрепяйте своя фаворите в „България търси талант“ по време на живото предаване - в неделя от 20 ч. по bTV.

Списък с имената на участниците и номерата за гласуване ще намерите на www.talent.btv.bg по време на епизода, както и в каналите на шоуто в социалните мрежи и изписани на екрана по време на изпълненията.

TLC излъчва специална вечер, посветена на войната в Украйна

Зрителите ще видят истории за добрината в първите дни на инвазията, как героите от „90 дни до сватбата“ посрещат войната и благотворителния концерт „Заедно за Украйна“

TLC ще излъчи специална вечер, посветена на историите на украинския народ, който се опитва да се спаси от войната. Телевизионният канал предсатвя три внимателно подбрани документални кратки филма за случващото се в Украйна. Първото заглавие е „Украйна: Дневниците 90 дни“ и разказва за разрушителното влияние на войната върху живота на някои от любимите герои на поредицата „90 дни до сватбата“ в Украйна и САЩ. Веднага след това започват „Украйна: правилната постъпка“ и „Украйна: истории от границата“, които показват историята на десетки поляци, които помагат на украинци да се спасят от ужаса на войната. Специалната вечер завършва с благотворителния концерт „Заедно за Украйна“, който се проведе на 20 март в Полша и събра над 2 милиона долара в подкрепа жертвите на войната в Украйна. Поредицата филми стартира в 21:00 ч. на 4 май в ефира на TLC.

Украйна: Дневниците 90 дни | 21:00 ч., 4 май

„Дневниците 90 дни“ акцентират върху четири познати лица, свързани с Украйна, които са посветени на мисията да помогнат и предоставят помощ на хората в опасност. Яра Дюфрен, Дейвид Мърфи, Натали Подякова и Мария Лисенко споделят собствените си истории за надежда, смелост и оцеляване, докато се справят с последиците от войната и се борят с трудностите, пред които са изправени приятелите и семействата им.

Украйна: правилната постъпка | 21:45 ч., 4 май

Руската инвазия в Украйна шокира света. За Украйна тя е огромен удар, разрушителна трагедия и неизбежно човешко страдание. Много украинци започват да бягат и намират подслон в Полша. Журналистката Едита Кшешняк отива в Люблин, град в източна Полша, за да се срещне с хора, които изоставят домовете и близките си, за да спасят деца и майки, бягащи от войната, "защото това е правилната постъпка" в тази ситуация.
Този документален филм разказва историята на Олга Адамович и Лукаш Стома, които променят и реорганизират живота си след избухването на войната. В началото те възнамеряват да приемат десет души от Украйна, но къщата им се превръща в приют, в който отсядат повече от сто човека. Домът им в Люблин се превръща в международен център за подпомагане на жертвите на войната, където бежанците остават през първите няколко нощи след преминаване на границата.

Украйна: истории от границата | 22:10 ч., 4 май

По време на първите две седмици от руската инвазия в Украйна над 2,5 милиона души бягат в Полша. Въпреки този голям брой бежанциполските власти решават да не строят бежански лагери. Оказва се, че не са и необходими. Повечето украинци, изтощени след драматичното пътуване, за да избягат, намират подслон при полски семейства. Документалният филм „Украйна: истории от границата“ разказва три различни истории за помощ, организирана в първите дни на войната.

Заедно за Украйна | 22:35 ч., 4 май

На 20 март Discovery организира уникален благотворителен LIVE концерт в Лодз, Полша, обединявайки полски и украински артисти в обща цел: да се съберат средства за жертвите на войната. Звездите се обединиха в изпълненията си на сцената пред публика от над 12 000 души и милиони телевизионни и онлайн зрители. Събитието беше излъчено на живо по Discovery Channel в Централна и Източна Европа в над 50 държави, включително и САЩ. Бяха събрани над 2 милиона долара и все още пристигат дарения. Освен това бяха дарени всички приходи от реклама преди концерта от Полша и Румъния, както и директно дарение от $500 000, което Discovery направи в името на каузата.

Какво да гледаме през уикенда по БНТ 2

Тази събота и неделя (30 април – 1 май) зрителите на БНТ 2 ще се насладят на забавна италианска сага, български филмови класики и две актуални авторски предавания за мода, изкуство и високи технологии.

В събота от 11:30 е началният час на специализираното предаване за дигитална култура „Натисни F1“. Актуалният брой ще представи 3D mapping технологията, преобразяваща чрез светлини и анимации все повече сгради през последните години. Филмовата програма по БНТ 2 в събота започва в 13:30 ч. с 6-серийния игрален филм „Брак“ на режисьора Пупи Авати. Лентата е забавна италианска сага, която проследява фамилна история с много обрати. В Болоня минава животът на три пoколения от едно семeйство. За тях ни разказва една от внучките – Анна Паола, която е съвременна писателка от заможно семейство. Любовта между нейните родители – Франческа и Карло, датира от младостта им, като събитията следват преживяното през Втората световна война и годините след това. И тогава, и сега всеки живее със своите грижи и представи за случващото се. Времето минава, сключват се сделки и бракове, водят се спорове, има чувства и раздели, но един ден истината може и да се окаже по-силна във връзката между миналото и настоящето.

В 16:30 ч. зрителите ще гледат игралния филм „Трампа“. Режисьор на лентата е Георги Дюлгеров, който е и автор на сценария в екип с Владимир Ганев, оператор е Радослав Спасов. Музиката във филма е композирана от Божидар Петков. Сюжетната линия разказва за писателя Добрин Илиев, който пристига в малък град. Той е поканен да журира младежки литературен конкурс, където среща момиче на име Мая, което силно го впечатлява. Постепенно става ясно, че тя е негова дъщеря от връзката му с гимназистка преди 17 години. Мая пише поезия и „Трампата“ ѝ донася първа награда. В събота от 19:30 ч. е началният час на уникалния подкаст на БНТ, който се трансформира в телевизионно предаване в ефира на БНТ 2 – „АРТ Детектив“. Специален гост на Симона Кръстева тази седмица е Елиза Попова, предпочитан и професионален моден гримьор и сестра на актрисата и модел Диляна Попова. Елиза ще разкаже за актуалните тенденции в грима, ще разкрие каква е разликата между сценична визия и грим за фотосесия, както и ще сподели интересни истории, свързани с популярната си сестра.

В неделя филмовата програма продължава с втори епизод на филма „Брак“ от 13:30 ч. В 16:30 ч. по БНТ 2 ще се излъчи българската черно-бяла класика „Мъже без работа“ на режисьора Иван Терзиев. Бригада от работници по пътищата е принудена за няколко дни да бездейства поради липсата на асфалт. При добро желание в свободното си време мъжете биха могли да направят нещо полезно – например да превърнат прашния център на съседното село в благоустроена площадка. Филмовата програма завършва с комедията „Честита пенсия!“ на режисьора Фабрис Брак. Сюжетът разказва за пенсионерите Марилу и Филип, имащи добър стандарт на живот. Те планират да живеят спокойно в Португалия, като всичко е уредено и остава само да съобщят новината на порасналите си деца. На тържество за пенсионирането им деликатесите не са в чиниите, а в порциите с новини – приятелката на сина им Мартен е бременна, дъщеря им Сесил разчита да гледат децата ѝ, докато тя спи с друг мъж, а пренебрегнатият ѝ съпруг се нанася при тях. Освен всичко, майката на Филип е болна и има нужда от постоянни грижи, а продажбата на къщата им, оказва се, няма да е лесна... Животът на Марилу и Филип продължава разтърсващо.

Гледайте филмовата програма на 30 април и 1 май (събота и неделя) по БНТ 1

Камелия Тодорова и Иво Аръков на гости в "Събота вечер с БНТ"

Тази събота (30 април), в 21:00 ч., в студиото на „Събота вечер с БНТ“, водещият Ники Станоев посрещна звездата от редица филми и сериали Иво Аръков. Той разказва за неговата половинка, за живота му преди актьорското майсторство и кой е човекът, успял да го вдъхнови за тази кариера. Аръков ще разкрие и каква е тайната за поддържане на добра форма и начинанията си по време на пандемията. В края на гостуването си актьорът ще покаже йога упражнения, с които ще предизвика водещия.

Ники Станоев ще се срещне в студиото на „Събота вечер с БНТ“ и с джаз примата Камелия Тодорова. Една от най-големите български звезди ще изпее микс от своите легендарни песни. Тя ще сподели за една от големите си мечти, а именно - да излезе на голямата сцена с Уитни Хюстън и Лейди Гага. Примата ще разкрие още за тайната на разпяването и таланта си да „разговаря“ с публиката. За десерт в края на предаването зрителите ще се насладят на арендби изпълнителите Алекса и Деси.

Гледайте „Събота вечер с БНТ“ всяка събота от 21:00 ч. по БНТ 1, с водещ Ники Станоев

БНТ 3 излъчва финалите на европейското първенство по джудо 

От днес, 29 април (петък) от 16:00 ч. БНТ 3 излъчва финалите на европейското първенство по джудо. БНТ ще бъде телевизия-домакин при първото за страната ни домакинство на европейско първенство по джудо за мъже и жени. Шампионатът ще се проведе в „Арена Армеец“ от 29 април до 1 май, а Българската национална телевизия ще предава срещите на най-добрите джудисти на континента за всички държави в Европа. БНТ 3 ще излъчва финалите за отличията от петък до неделя от 16:00 ч. Коментатори на първенството ще бъдат Свобода Маданска и единственият българин – европейски шампион по джудо Георги Петров.

2 подвижни телевизионни станции и 11 камери ще осъществяват директното излъчване на финалите, а срещите в предварителните кръгове, полуфиналите и репешажите ще бъдат отново отразени от БНТ в стрийм секция на сайта на Европейския съюз по джудо.

 18 български състезатели ще се борят за отличията в 14-те категории. Най-големи са очакванията към европейските вицешампиони Ивайло Иванов /категория до 90 кг./, Янислав Герчев /до 60 кг./ и Ивелина Илиева /до 57 кг./, която се завръща отново към състезателна дейност. Марк Христов /до 73 кг./ постигна успехи в стартовете си преди европейското първенство, а в София дебют за България ще направи французойката Амели Гиюр /до 52 кг./. Конкуренцията ще бъде огромна – над 350 състезатели от 40 държави ще стартират на първенството в „Арена Армеец“.

 Европейското първенство по джудо е част от многото големи шампионати, които БНТ ще излъчи през 2022 г. Обществената медия ще направи зрителите си преки свидетели на европейските първенства по: художествена гимнастика /15-19 юни/, спортна гимнастика /11-21 август/, плуване /11-17 август/, лека атлетика /16-21 август/, баскетбол за мъже /1-18 септември/. БНТ ще излъчва и световните първенства по плувни спортове /17 юни-3 юли/, конен спорт /6-14 август/, борба /10-18 септември/, художествена гимнастика /14-18 септември/, а годината ще завърши със световното първенство по футбол в Катар от 21 ноември до 18 декември.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара