Актуално по ТВ на 30 април

Телевизионна премиера на филма "Връзка" 

В понеделник (2 май) от 13:25 ч. БНТ ще излъчи премиерният късометражен игрален филм „Връзка“. Лентата е режисьорски дебют на Александра Боишина, а в нея зрителите ще видят актьорите Мартина Троанска, Марин Рангелов, Велина Георгиева и други. Сценарият е дело на Пламен Николов и Александра Боишина, оператор е Захари Цонков, а музиката е на Пламен Петков.

„Връзка“ разказва историята на Виктория, нейната сестра София и Матей – съученик на Виктория, който без да осъзнава става повод за един много важен облог. Виктория е ученичка, която се занимава с рисуване, а не с гримове. Докато храни бездомно куче, за което често се грижи, група гангстери от училището ѝ я нападат. Защитава я Матей - стеснително момче от нейния клас. Виктория се влюбва в него. Сестрата на Виктория - София, привлекателна и популярна, ежедневно предизвиква сестра си да обърне повече внимание на външния си вид. Когато разбира, че Виктория е влюбена в Матей, решава да й докаже, че визията отваря всички врати. Двете се хващат на бас дали Матей ще обърне внимание на София. Който спечели взима табелата. Коя сестра ще победи и кой какво ще спечели всъщност?

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, а игралният филм „Връзка“ е част филмопроизводството на обществената телевизия.

„Лъжа или истина?“ в „Темата на NOVA“ 

Тази седмица в „Темата на NOVA“ водещата на Новините на NOVA Ани Салич и оператора Мартин Младенов разказват за едно от най-силните оръжия по време на война, а и в мирно време – пропагандата.

Пропагандата е позната от векове и се използва, за да манипулира и променя обществото, така както искат тези, които залагат нейния капан. „Една лъжа, повторена сто пъти, става истина“, твърди министърът на пропагандата на нацистка Германия Йозеф Гьобелс.

Но изглежда ли пропагандата в днешни дни по-различно? С какво се занимават проверителите на факти в социалните мрежи и кой лъже най-много по време на война? Ани Салич разговаря с военни кореспонденти, които са били на фронтовата линия на най-големите конфликти по света – от Афганистан през Ирак и Сирия.

Гледайте „Лъжа или истина?" в „Темата на NOVA“ на 1 май, веднага след Новините на NOVA в 19:00 часа.

Яна Маринова гостува на Силвена Роу в „Моето звездно парти“ по bTV

С помощта на Chef Роу тази събота от 18:00 ч. актрисата ще приготви тристепенно меню за свои колеги

Тази събота (30 април) от 18:00 ч. Chef Силвена Роу посреща в кухнята на „Моето звездно парти“ Яна Маринова. Актрисата ще потърси съдействието на кралицата на вкусното и здравословно хранене, за да отпразнува премиерата на най-новия филм „Чудовища“, в който изпълнява една от главните роли. „Този филм е нещо, което много исках да ми се случи. Откакто в последните години започнах да се занимавам активно с продуцентство, не ми се бе случвало да получавам предложения за добри роли. За пръв път ме поканиха за смислена роля в смислен филм и страшно много се зарадвах“.

Chef Роу е избрала за партито на Яна изключително интересно, но същевременно и бързо тристепенно меню – за ордьовър салата с леща и червено цвекло, див чесън и сирене, за основно – „дърпана“ патица в азиатски стил, поднесена с ориз и зеленчуци, а за десерт – шоколадово семифредо.

По време на приготвянето на вечерята Яна Маринова ще разкрие пред Силвена какъв е хранителният й режим и как се поддържа в отлична форма. Актрисата ще разкаже и за предизвикателствата в каскадьорската си кариера, благодарение на която се е срещнала със световни величия в киното. Специално за зрителите пък Chef Роу ще издаде тайната за приготвянето на перфектния ориз.

В края на вечерта заедно със Chef Роу Яна Маринова ще посрещне своите гости – Лили Сучева и Анастасия Левордашка, с които оформят главното женско трио в „Чудовища“, Владислав Виолинов – изпълнителят на главната мъжка роля във филма, и театралния продуцент Денис Ставров.

Не пропускайте гостуването на Яна Маринова в звездната кухня на Chef Силвена Роу – тази събота (30 април) в „Моето звездно парти“ от 18:00 ч. по bTV!

Журналистът Роселина Петкова е новият водещ на предаването „Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria

Тя ще запознава зрителите на бизнес телевизията с най-важните икономически новини и събития от света заедно с Христо Николов

Журналистът и редактор в Bloomberg TV Bulgaria Роселина Петкова е новият водещ на „Бизнес старт“. От 3 май, заедно с дългогодишния журналист и водещ на сутрешния блок на бизнес телевизията Христо Николов, всеки делничен ден от 09:30 часа тя ще запознава зрителите в ефира на Bloomberg TV Bulgaria с най-актуалните и горещи теми от света на бизнеса, технологиите, икономиката и финансите.

Роселина Петкова завършва „Социология“ и „Политически мениджмънт и публични политики“ в Нов български университет. Нейният професионален път започва като репортер в различни онлайн платформи. Трупа опит в политематични български медии като редактор и водещ на новини.
„За мен е чест да бъда част от предаването „Бизнес старт”. Стандартите, които екипът е задал през годините, са изключително високи и съм развълнувана, че колегите ми гласуваха доверие да съм част от отразяването на водещите политически и икономически събития“, споделя тя.

Роселина Петкова се присъединява към екипа на Bloomberg TV Bulgariа през 2021 г. като редактор на предаването „В развитие“, където всеки четвъртък води своя авторска рубрика - Made In Green, посветена на климатичните промени, влиянието им върху различните индустрии в страната и по света, проблемите и решенията на глобално ниво.

Бизнес телевизията пожелава успех на досегашния водещ на предаването „Бизнес старт" Живка Попатанасова, която продължава професионалния си път извън телевизията.

Драмата "Слава" по БНТ 1

На 1 май (неделя) от 21:15 ч., в неделната поредица „БГ киновечер“ по БНТ 1 гледайте драмата „Слава“.

Филмът „Слава“ е създаден по истинска история за кантонера Кольо Димитров от с. Курило, който намира 3 млн. лв. Сюжетът разказва за служител от БДЖ - Цанко Петров, който намира куп пари на релсите и добросъвестно ги предава на полицията. За благодарност, държавата го награждава с нов ръчен часовник, който скоро спира да работи. Междувременно амбициозният и властен пиар специалист от Транспортното министерство - Юлия Стайкова е изгубила стария му часовник. И тук започва отчаяната борба на героя да си върне не само своята стара вещ, но и достойнството.

„Слава“ печели редица награди - за най-добър актьор на Стефан Денолюбов (Задар, Хърватия, 2016 г.), награда на фестивал „Киненова“ (Скопие, Република Македония, 2016 г.), международен филмов фестивал Хемптънс (САЩ, 2016 г.), специалната награда на град Варна на фестивала „Златна роза“ (Варна, 2016 г.), награда за сценарий на фестивала „Златна роза“ (Варна, 2016 г.), наградата за операторско майсторство (поделена) на фестивала „Златна роза“ (Варна, 2016 г.), наградата на СБФД и на акредитираните журналисти на фестивала „Златна роза“ (Варна, 2016 г.).

Режисьори на филма „Слава“ са Кристина Грозева и Петър Вълчанов, оператор – Крум Родригес, сценарий - Кристина Грозева, Петър Вълчанов и Дечо Таралежков. В ролите зрителите ще видят Маргита Гошева, Стефан Денолюбов, Китодар Тодоров, Милко Лазаров, Георги Стаменов, Иван Савов, Мира Искърова, Христофор Недков.

Гледайте „БГ киновечер“ всяка неделя от 21:15 ч. по БНТ 1

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара