Актуално по ТВ на 8 април

Група Скандау на гости в "Събота вечер с БНТ"

Тази събота (9 април), в 21:00 ч., в студиото на „Събота вечер с БНТ“, водещият Ники Станоев ще разговаря с една от най-популярните български групи – Скандау. Те ще разкрият подробности за запознанството си в гимназията и ще говорят за двете най-големи страсти, които имат - музиката и влоговете. Ще разкрият специално за техните фенове повече информация относно грандиозния концерт в „Арена Армеец София“ и ще разкажат ѝ за новата си песен – „Diablo“, в която възпяват БНТ.

В студиото на „Събота вечер с БНТ“, Ники Станоев ще посрещне водещите на сутрешното токшоу „100 % будни“. Те ще споделят за първата им среща и за правилното разпределение на времето, което им помага за непрекъснатите задачи. Зрителите ще чуят още как Стефан А. Щерев говори на турски език за филма „Междузвездни войни“, а в края на предаването зрителите ще се насладят на ангелския глас на Деси Добрева.

Гледайте „Събота вечер с БНТ“ всяка събота от 21:00 ч. по БНТ 1, с водещ Ники Станоев

Игралният филм "Емигранти" в "БГ киновечер" по БНТ 1

На 10 април (неделя) от 21:00 ч., в неделната поредица „БГ киновечер“ по БНТ 1 гледайте игралния филм „Емигранти“.

„Емигранти“ разказва историята на трима приятели от детството, притиснати от враждебната родна действителност, които мечтаят да избягат в чужбина. Филмът показва тяхната борба поотделно, изпълнена с емоционални и битови проблеми. Заплетени в сложни взаимоотношения с близките си, те сякаш са емигрирали от семействата и страната си. Лутайки се ежедневно в обърканата действителност, най-добрата работа, която намират е като хамали на Сточна гара. Случайно се забъркват в съмнителна сделка с наркотици. Провокирани от мистериозно телефонно обаждане, тримата тръгват на път с надеждата да променят живота си, но се озовават на мафиотски купон в Бистрица, където ги вземат за представители на „конкуренцията“.

„Емигранти“ печели награди за най-добър български филм и Специалната награда на ФИПРЕССИ за изълнителите на трите главни мъжки роли – Деян Донков, Иван Радоев и Валери Йорданов от Международния София филм фест (2003 г.)

Режисьори на „Емигранти“ са Ивайло Христов и Людмил Тодоров, оператор – Стефан Иванов, сценарий - Людмил Тодоров и музика – Дони. В ролите зрителите ще видят Деян Донков, Валери Йорданов, Иван Радоев, Параскева Джукелова, Нона Йотова, Антоанета Добрева, Искра Радева, Атанас Атанасов и други.

Гледайте „БГ киновечер“ всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1

Глория и Симона Заговора празнуват музиката и приятелството в „Моето звездно парти“ по bTV

С помощта на Chef Роу тази събота в 18:00 ч. двете ще приготвят изцяло вегетарианско меню за техни колеги и приятели

Тази събота (9 април) от 18:00 ч. Chef Силвена Роу отново кани зрителите на bTV на „звездно парти“, а нейни специални гости ще бъдат примата на поп фолка Глория и дъщеря й Симона Загорова. Двете ще потърсят съдействието на Chef Роу, за да приготвят специална вечеря за техни много близки приятели и колеги: „Ще направим една творческа, музикална вечер с хора, с които освен че работим, през годините станахме и много близки, и споделяме много хубави мигове“.

Трите дами ще приготвят изцяло вегетарианско меню – салата от киноа, червено зеле и зелен боб едамаме със сусамов дресинг, за основно – веган стек от карфиол със сос от магданоз, а за десерт – кето бадемов кекс, поднесен с екзотична маракуя. Докато приготвят вечерята, специално за зрителите на „Моето звездно парти“ Глория ще разкрие как се поддържа във форма и какви са специалните хранителни навици, към които се придържа вече две десетилетия.

Симона, която преди година стана майка на дъщеричка – Галина, ще получи специален подарък от Chef Роу – нейната най-нова кулинарна книга „Гурме бебе“, пълна със съвети и трикове за „събуждане“ на вкусовите рецептори на всяко бебе и насърчаване на здравословните му хранителни навици за цял живот. Позволява ли Глория внучката й да я нарича „бабо“ и какво обича да си хапва малката Галина, зрителите ще разберат в „Моето звездно парти“ тази събота (9 април) от 18:00 ч. по bTV.

В края на вечерта заедно със Chef Роу Глория и Симона Загорова ще посрещнат своите гости – гримьора на българските звезди Бони, Ивайло Спасов – режисьора, с когото Глория работи през последните 15 години, Никол и Жана – близки приятелки на Симона Загорова. Пред тях за пръв път Силвена ще разкрие, че е била част от Пловдивския хор. Вечерта ще завърши със специален музикален поздрав от домакините, към който ще се присъединят и някои от гостите.

Не пропускайте гостуването на Глория и Симона Загорова в звездната кухня на Chef Силвена Роу – тази събота (9 април) в „Моето звездно парти“ от 18:00 ч. по bTV!

Сръбската драма "Добра съпруга" в неделя вечер по БНТ 1 

На 10 април (неделя) от 00:00 ч., БНТ 1 ще излъчи сръбската драма „Добра съпруга“.

               Филмът „Добра съпруга“ е дебют за режисьора Маряна Каранович. Тя е съсценарист и изпълнява главната роля на доволна и улегнала жена. В живота ѝ се разгръщат много драматични моменти. Събитията около нея разкриват друг свят, различен от представите ѝ за живота на „добра съпруга“.

              Сюжетът на филма показва един прекрасен живот на семейство на Катарина, Милош и двете им деца, които живеят в Белград. Едно посещение при лекаря и разкриването на опасна диагноза преобръща изцяло начина им на живот. В подготовка за най-лошото, тя започва голямо домашно почистване и така разкрива още една фатална история. В чекмедже намира видеокасета със запис от войната в Босна, където съпругът ѝ Влада и негови приятели с униформи убиват цивилни. По същото време новините по телевизията съобщават, че Сърбия, ще екстрадира и предаде на Трибунала в Хага всички, извършвали военни престъпления. В семейството настъпва поредната криза.

Режисьор на „Добрата съпруга“ е Миряна Каранович. В ролите зрителите ще видят Миряна Каранович, Борис Исакович, Ясна Джуричич, Христина Попович, Боян Навойец, Ксения Маринкович и други.

Гледайте филма „Добра съпруга“ на 10 април (неделя) от 00:00 ч., по БНТ 1

Избраха най-одобряваните и най-неодобряваните участници в „Един за друг“

В разгара на сезона на най-романтичното предаване в телевизионния ефир – „Един за друг“ – състезанието става все по-оспорвано с всеки изминал ден. В последното изпитание двойките се включиха в стратегическа игра и опитаха да уловят настроенията, витаещи във Вилата на любовта.

Участниците трябваше да предположат както кои са лидерите по популярност и позитивни качества, така и да отгатнат кои от тях застават на първите места по обидчивост, лицемерие, заядливост и труден характер според мнозинството.
Мъжете и жените в „Един за друг“ се изправиха пред тежко изпитание. Въпреки вложените усилия от тях, беше постигнат своеобразен рекорд по несъответствия. Отговорите на въпросите предизвикаха противоречиви емоции у някои от участниците – едни бяха приятно изненадани и поласкани, а други – истински разочаровани от мнението на мнозинството за тях.

След като голяма част от двойките оставиха на случайността своите предположения стана ясно, че не познават конкурентите си достатъчно добре. По тази причина получиха възможността да положат още усилия, за да опознаят останалите и тази седмица никой не се раздели с приключението „Един за друг“.

Какво предстои за участниците в новите епизоди на най-романтичното предаване? Не пропускайте да разберете от вторник до четвъртък в 21:00 ч. по NOVA.

„Път под обстрел“ в „Темата на NOVA“ 

Месец и половина след началото на войната в Украйна е сигурно – животът на украинците е променен завинаги. Още след първите бомбардировки гражданите са изправени пред тежкия избор как да продължат живота си. Според данни на ООН 7 милиона души вече са заменили домовете си с по-сигурни в самата държава, а 4 милиона са напуснали страната.

Обстановката при военни действия се променя за минути и често може да стане опасна. Тази седмица в „Темата на NOVA” авторът Владислава Тричкова и операторът Емил Александров ще проверят как изглежда пътят между бомби, ракети, тътени и сирени, как се откриват безопасни маршрути за придвижване и какви напрегнати ситуации придружават търсещите спасение.

Гледайте „Път под обстрел" в „Темата на NOVA“ на 10-и април, веднага след Новините на NOVA в 19:00 часа.

Тази вечер от 21:00 е премиерата на пети сезон на „Добрият доктор“ по AXN!

Минаха вече пет години, откакто доктор Шон Мърфи изостави тихия си живот в провинцията и се присъедини към хирургичното отделение в престижна болница в големия град. В отминалите четири сезона Шон доказа, че състоянието му, в което повечето хора виждаха проблем, всъщност не само не е пречка, а и допринася за това той да бъде един наистина блестящ хирург.

Нов сезон и „Ново начало“ с предстоящото годежно парти на Шон и Леа, което намира всички в празнично настроение, след завръщането им от Гватемала. В болницата Морган, Джордан, Ашър и Андрюс, се борят да диагностицират пациент със системна склероза, но тя сериозно саботира усилията им, като ги поставя в доста незавидна позиция. По-късно става ясно, че го е правила, за да ги тества, тъй като нейната компания възнамерява да купи „Св. Бонавентура“.

Пилотният епизод на „Добрият доктор“ през 2017-та е гледан от над 11.2 милиона зрители (19.2 милиона с отчитане на повторенията) и постига 21-годишен рекорд в телевизия ABC за дебют, след „Опасен ум“ през 1996 г., както и най-висок рейтинг в групата 18-49 годишни зрители за последните осем години след „Касъл“ от 2009 г.

Евелин Костова натиска последния златен бутон в "България търси талант"- тази неделя от 20 ч. по bTV

Евелин Костова натиска последния златен бутон за сезона – тази неделя от 20 ч. по bTV

Тази неделя, малко преди „България търси талант“ да навлезе в следващата си решителна полуфинална фаза, ще бъде натиснат последният златен бутон в този изумителен сезон. Изключително красив, елегантен и въздействащ номер ще накара не само Евелин, но и целия състав на журито да изпита възхищение и силни емоции от видяното. С насълзени очи и трепереща от вълнение, Евелин ще натисне без колебание своя златен бутон, който ще се окаже и последният за сезона.

„Това е най-яката тръпка – да удариш златен бутон!“,ще възкликне тя и ще добави закачливо към колегите си:„Ей, много е яко това шоу!“.

В един от най-пъстрите и забавни епизоди досега ще блеснат очарователни танцьорки с перфектно изпълнен и ефектен индийски танц. Те за миг ще пренесат зрителите и журито в далечен Боливуд, а синхронът и майсторството им ще бъдат забелязани дори от проф. Кантарджиев и той няма да спести похвалите си.

Уникална и изключително сложна еквилибристика ще представи истински талант, който Евелин ще оприличи на „Бог“, а Николаос ще го нарече „супер герой, който бори гравитацията“.

Катето Евро и професор Кантарджиев ще тестват с охота нов модел лечебна гимнастика, а какъв ще бъде ефектът от нея ще стане ясно в неделя вечер по bTV.

В новия епизод на шоуто ще се яви и млад виртуоз на китарата, чиято мечта е да свири на една сцена с легендата Джон Петручи, а 73-годишен ценител на жените и музиката, ще стъпи в „България търси талант“ с едничката цел - „да достави удоволствие на публиката“. Наред с номера си, той ще даде и някои безценни съвети на водещите - „за жените“ и „от опит“, които ще са внимателно изброени и по важност подредени.

Още с първите акорди на легендарната „Дилайла“ (Delilah), Катето Евро и професорът ще се впуснат във вихрен танц и неусетно ще се върнат към младостта, а Николаос и Евелин няма да останат по-назад и бързо ще се присъединят към танцовата забава.

Любими анимационни герои ще са част от номера на един от кандидатите за слава, който ще впечатли журито и ще накара Николаос да сподели една своя мечта. Друга пък ще му се сбъдне изненадващо бързо и буквално пред очите му – тази за огън на сцената, каскади и шеметни боеве.
„Вие не знаете от кога ви чакам!“, ще извика от радост той по време на истинска, зрелищна, бойна демонстрация на сцената.

Не пропускайте следващия огнено-забавен епизод на „България търси талант“ – тази неделя от 20 ч. по bTV. А на www.talent.btv.bg можете да следите и какво се случва зад кулисите на шоуто.

Подкастът "АРТ Детектив" влиза в ефира на БНТ 2 

На 9 април (събота) подкастът „АРТ Детектив“ започва излъчване всяка събота по БНТ 2 от 19:30 ч. „АРТ Детектив“ е уникален подкаст на БНТ с хиляди последователи в онлайн пространството, превърнал се в телевизионно предаване.

Изкуството има своето ново, модерно поле за изява в ефира на БНТ 2 - „АРТ Детектив“. Магазинно информационно предаване за изящни и сценични изкуства, музика, архитектура, дизайн, фотография, мода, лайфстайл - всичко, което вълнува съвременните хора.

В пилотния епизод на многокомпонентното предаване за култура и изкуство и конкретно в рубриката „поп арт“, зрителите на БНТ 2 ще видят модния топ фотограф Костадин Кръстев-Коко, а в рубриката „арт разходка“ срещата ще бъде със Сиана Минева – уредник, „Образователни програми“ в национална галерия „Квадрат 500“, за да разкаже малко повече за творчество на художничката Лика Янко.

В откровен разговор с водещата Симона Кръстева, един от най-популярните модни фотографи в България Коко Кръстев разказва как е преминало образованието му в стоителния техникум в Пловдив и как още по това време започва да се занимава с фотография и така повече от 20 години. Зоркото око на Коко зад обектива черпи вдъхновение за винаги открояващите се негови фотосесии от пътувания с близките му хора. Той споделя кои са любимите негови фотографи и идоли като Peter Lindbergh, Annie Leibovitz, Mario Testino. Доказалият се професионалист Коко Кръстев вижда красота във всичко, което го заобикаля. Показва кои от най-популярните и успели българи са заставали пред обектива му като Лили Иванова, Ивет Лалова, Григор Димитров, известни политици и други. Пред зрителите на „АРТ Детектив“, той разказва и забавни истории от фотосесии с известните, като такива на които са присъствали домашните им любимци и са сътворявали огромни пакости по време на снимачния процес, но са се получавали исторически кадри. Коко обожава черно бялата фотография и затова най-запомнящите се негови творби са в този формат. Той издава информация и за бъдещите му проекти, който иска да реализира - изложба „Моите будители“ и албум с фотографии като на Mario Testino.

Гледайте „АРТ Детектив“ всяка събота от 19:30 ч. по БНТ 2

Български детски филм "Случаят Кюри" по БНТ 1

На 10 април (неделя) от 14:00 ч., БНТ 1 ще излъчи български детски филм „Случаят Кюри“ с положителен поглед към науката. Главните герои са 8-годишният учен Тони и мишката Мария Кюри.

Сюжетът на „Случаят Кюри“ разказва историята на 8-годишно момче (Тони), което мечтае някой ден да стане велик учен. Затова стаята му прилича на лаборатория, в която провежда различни експерименти. Опитната си мишка е кръстил на световноизвестната жена-учен Мария Кюри. С нея Тони иска да се яви на Националния фестивал на науката и да представи откритията си за натрупването на мускулна маса. Неговата съседка Рая – също на 8 години, учи в балетното училище и е много палава и пакостлива. Дружи с побойника на квартала – Стефан. Двамата решават да отвлекат Мария Кюри, а Тони е изправен пред нови предизвикателства, готов на всичко да си я върне. Балетната постановка на училището е провалена с гръм и трясък, но за сметка на едно ново приятелство.

„Случаят Кюри” е подкрепен от Национален филмов център, а негов продуцент е Пламен Йорданов. Авторският сценарий е на Сабина Иванова и Пламена Велковски, с помощта на Кирил Орлов, Анна Дамянова и Вени Петрова. Лентата е реализирана от дългогодишния творчески колектив на режисьора Андрей Хадживасилев – оператора Божидар Симеонов, художник-сценографа Христина Дякова и композитора Георги Стрезов

Гледайте филма „Случаят Кюри“ на 10 април (неделя) от 14:00 ч. по БНТ 1

БНТ 2 ще излъчи два филма с участието на Антонио Бандерас

На 10 април (неделя) от 13:30 ч., БНТ 2 ще излъчи „Другата Аржентина“, а в 21:00 ч. историческата драма „Алтамира“ като и двете продукции са с участието на Антонио Бандерас.

Историята на филма „Другата Аржентина“ разказва за изчезналите хора през военната диктатура в Аржентина. В края на 70-те години на ХХ век в Буенос Айрес, главният герой Карлос ръководи детска театрална трупа и както повечето артисти вярва, че може да продължи дейността си нормално въпреки репресиите. Съпругата му Сесилия е журналистка, която изобщо не споделя неговите заблуди. Тя е наясно с кошмара наоколо и попада съвсем вътре след неин изобличаващ материал за необяснимо изчезващи хора в Аржентина.

Режисюр на филма „Другата Аржентина“ е Кристофър Хамптън. В ролите зрителите ще видят Антонио Бандерас, Ема Томпсън, Рубен Блейдс, Мария Каналс, Куно Бекер, Летисия Долера, Антон Лесер и други.
Филмът „Алтамира“ разказва историятая на Марселино де Саутуола (испанец), представил пред света най-важното откритие през XIX век – пещерата Алтамира и нейните рисунки с предизвикателството към науката, религията и историята. Филмът е базиран на истински събития, като откритието е ярък пример на праисторическо изкуство с разработени анималистични теми. Включена е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Проучванията си Саутуола започва през 1875, но до значението им стига след посещение на Световното изложение в Париж през 1878, където вижда подобни изображения, представени като датиращи от Късния палеолит. С помощта на професор от Мадрид, през 1880 излага своите открития пред академичния свят. Посрещнат е със скептицизъм и обвинения. Научното общество отхвърля автентичността им, църквата - още повече. Заради добрата консервация на рисунките дори е обвинен в преднамерено фалшифициране. Местен жител свидетелства, че са поръчани на художник да ги нарисува за лично облагодетелстване на Саутуола - за слава и богатство. Зад граница също го обвиняват, после го признават. Но Марселино де Саутуола не се отказва да защитава находките си и произхода им пред учени, историци, географи и свещеници. През цялото време съпругата Кончита и дъщеря му Мария го подкрепят и страдат заедно с него. Но светът го признава 14 години след смъртта му - през 1902.

В ролите зрителите ще видят испанския актьор Антонио Бандерас, както и Голшифте Фарахани, Клеман Сибони, Рупърт Евърет, Ирене Есколар, Пиер Нини, Конча Идалго, Хенри Гудман и други. Режисьор на филмовата лента „Алтамира“ е Хю Хъдсън и оператор Хосе Луис Алкан. Оригиналната музика е от Марк Нофлер и Ивлин Глени, съчетана с класика от Шопен, Моцарт, Бах, Скарлати, Щраус, Вагнер, Белини.

Гледайте „Другата Аржентина“ на 10 април (неделя) от 13:30 ч. и „Алтамира“ от 21:00 ч. по БНТ 2

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара