Карбовски се отказа да става член на СЕМ

"Не, няма да ставам чиновник. Имаме екип, който иска да правим друго".

Това написа журналистът Мартин Карбовски на профила си във Facebook. Повод за реакцията бе номинацията му от страна на "Има такъв народ" за член на Съвета за електронни медии.

"Скъпи на сърцето ми! Цял ден ме питат какво се случва. След година мълчание телефонът ми се стопи от звънене на колеги. Така че трябва да реша:)) Не, няма да ставам чиновник. Имаме екип, който иска да правим друго. Съжалявам, ако сте си загубили времето в тая репресия", написа той и покани приятелите си да го следват на канала му в Youtube.

След обявяването на номинацията му от Асоциацията на европейските журналисти обявиха, че организират протест под надслов "Спрете гаврата с медиите!". Той е насрочен за петък от 18:30 ч. на площад Народно събрание, като от АЕЖ сравниха кандидатурата на Карбовски с тази на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, довела до огромни протести през 2013-та година.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара