На Великден: Празнична програма в ефира на NOVA

Добро настроение, интересни теми и емоционални срещи обещава ефирът на NOVA и NOVA NEWS по време на великденските празници.

Сутринта на Разпети петък започва в 7:00 ч. със сутрешния блок на NOVA „Здравей, България“. Водещите Мира Иванова и Виктор Николаев ще представят атмосферата в цяла България с любопитни срещи и трогателни разкази, но няма да пропуснат да коментират със своите събеседници и актуалните теми от деня. След това Гала в „На кафе“ ще ни срещне с екранната Анастасия от сериала „Лъжите в нас“ – Ирен Кривошиева. Актрисата ще се включи на живо от Банкя, където живее и участва в църковния хор и ще направи зрителите свидетели на службата. Колко е важна подкрепата на децата, ще споделят Нана Гладуиш и синът й от тенис турнир в Пазарджик. А рубриката „Хвърчащите хора“ на Албена Танева и Илиян Любомиров ще представи създателя на иновативни и уникални устойчиви продукти Атанас Енев, който работи с един от най-големите автомобилни гиганти в света, както и основателката на грижещата се за хиляди деца инициатива Операция „Плюшено мече“ Михаела Стойкова.

В същия ден две романтични ленти ще направят своя дебют в ефира на NOVA – „Любов в сърцето“ в 12:30 ч. и „Пролетно вълшебство“ в 14:10 ч. За вярата като дълг, обещание и избор ще разкажат журналистът Благой Цицелков и операторите Росен Илиев, Николай Кънчев и Виктор Петров в извънредното издание на „Темата на NOVA” – „Лицата на Бог“, веднага след централната емисия новини в петък. Те ще се срещнат с трима мъже, които казват, че не са направили избора да бъдат свещеници, а са избрани да станат такива по божията воля. А от 22:30 ч. предстои да бъде излъчен и двоен епизод на българската криминална драма „Братя“.

Програмата на NOVA продължава през уикенда с празничното издание на „Събуди се“ с водещи Марина Цекова и Румен Бахов. Предаването ще представи вдъхновяващи истории и ексклузивни гости, сред които Силвия Кацарова, Янка Рупкина, Тони Димитрова, Виктор Чучков – баща, Преслава и шеф Шишков. Специалната програма на „Събуди се“ ще допълнят неразказвани истории за чудеса и силата на вярата от Мариян Станков – Мон Дъо, Краси Боев и Асен Манасиев. Репортерите на NOVA ще покажат как българите у нас и по света се готвят и посрещат празника. А за вярата, която лекува, ще разкажат професорите Николай Габровски и Иво Петров.
Специален гост на Диана Найденова в предаването „Карай направо“ на Велика събота ще бъде музикалната легенда Васил Найденов, който ще говори за смирението, за човешката алчност и доброто, което ще ни спаси.

На Възкресение Христово предстои незабравимо приключение с премиерния романтичен филм „Водопадите на любовта“ от 14:15 ч. В предаването „На фокус с Лора Крумова“ ще гостува олицетворението на българския дух – Стефка Костадинова. Три поколения българи от Украйна – проф. Михаил Станчев от Харков и неговото семейство, ще дадат уроци по любов и история, а особеностите на българския национален манталитет ще коментира писателят Иво Сиромахов. В "Срещу течението" с Евгений Генчев зрителите ще видят световните легенди на украинския бокс, за които битката беше на ринга, а днес войната се намира пред домовете им. Пред автора Мария Йотова застават бащата и синът, които прославиха България – Армен и Едмонд Назарян.

В неделя в „Темата на NOVA” журналистът Анна Ангелова и операторът Георги Георгиев ще ни срещат с пазителите на вярата от времето, когато пандемията определяше хода на живота. Духовници и обикновени хора, които пътуваха хиляди километри, служиха в празни храмове и пренесоха Благата вест до всеки дом – чрез онлайн излъчвания на литургиите. Как се защитават тайнствата на православието, които не са се променили две хилядолетия? И достатъчно ли беше за вярващите да се покланят пред домашната си икона? – гледайте на Възкресение Христово – веднага след централната емисия новини.

В празничния понеделник от 12.30 ч. в ефира на NOVA едни от най-известните български артисти ще зарадват българската публика със спектакъла „Любов по ноти“. Част от него стават Веселин Маринов, Тони Димитрова, братя Аргирови, Йорданка Христова, Силвия и Теди Кацарови, Нелина, Нели Петкова, Виктор Калев, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов. В понеделник предстоят още две филмови премиери – на романтичната комедия „Трепети в сърцето“ от 14.15 ч. и приключенската лента с участието на Ръсел Кроу „Ной“ от 21:00 ч.

През уикенда NOVA NEWS също ще поднесе редица интересни теми и любопитни срещи. На Велика събота „Офанзива с Любо Огнянов“ ще предложи разказ за вярата и изпитанията, през които преминаваме като нация. Ексклузивно пред водещия ще застане министърът на правосъдието Надежда Йорданова. В неделя здравното предаване „Пулс“ по NOVA NEWS ще даде съвети как да се насладим на великденската трапеза, без да стресираме организма си. Предаването „Социална мрежа“ в понеделник ще срещне зрителите с властелина на халките Йордан Йовчев, актрисата Стефания Колева и любимия певец Веселин Маринов. След това Наделина Анева ще посрещне един от най-успешните театрални режисьори у нас – Бина Харалампиева в „Денят на живо“.

Не пропускайте празничната програма на NOVA и NOVA NEWS!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара