БНТ придоби правата за излъчване на всички мачове на българския национален отбор по футбол до 2026 г

Българската национална телевизия придоби правата за излъчване на всички мачове на националния ни отбор по футбол в „Лига на нациите“ и европейските квалификации, както и международните приятелски срещи, за следващите 4 години. Обществената медия ще покаже на живо 40 мача в периода между юни 2022 и юни 2026 г.

БНТ ще остане вярна на традициите си да е партньор на „лъвовете" и да изпълнява мисията си, като отразява представителния тим на България навсякъде, където играе.

Първите 4 срещи на страната предстоят съвсем скоро - в началото на юни. Националният ни отбор е домакин в Разград на Северна Македония (2 юни) и Грузия (5 юни), след което гостуваме последователно на Гибралтар (9 юни) и Грузия (12 юни). Това са първите ни срещи в третото издание на турнира на УЕФА „Лига на нациите". По-късно през годината, на 23 и 26 септември, са последните 2 мача на България от турнира.

През 2023 г. се задават 10 срещи от европейските квалификации за шампионата на Стария континент - ЕВРО 2024 в Германия. В зависимост от резултатите ни в тези мачове България може да играе плейофни двубои за класиране на първенството през 2024 г. През 2024 г. в програмите на обществената телевизия ще попаднат и шестте срещи на „трикольорите" от „Лигата на нациите". През 2025 г. БНТ има правата за излъчване и на всички квалификации по пътя към Мондиала през 2026 г. в Съединените Щати, Канада и Мексико. Обществената медия няма да пропусне и приятелските срещи на България. Международните приятелски мачове на националния отбор също ще бъдат излъчени на живо до 2026 г. Освен това националната телевизия ще покаже и двата финала в турнира „Лига на нациите" през 2023 г. и 2025 г.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара