Късна емисия на bTV Новините - вече от 22:00


От 23 май късните новини ще бъдат в летен режим всеки делничен ден

От 23 май, понеделник, късната емисия на bTV Новините ще се излъчва от 22 часа от понеделник до петък през летния сезон. С промяната bTV поставя още по-силен акцент върху новинарското съдържание, на фона на динамичните политически, икономически и социални събития в страната. Нюзрумът с най-високо доверие у нас според редица проучвания продължава да поставя на фокус пълната и обективна картина за процесите, които определят посоката и качеството на живота на хората и оказват сериозно въздействие върху бъдещето на страната ни.

„Изместването на късната емисия на bTV Новините в по-ранен час през летния сезон, когато телевизия традиционно гледат повече хора, е логична стъпка в постигане на целта ни да бъдем по-близо до зрителите. През последните месеци новинарското съдържание придоби още по-голяма важност за българите в контекста на актуалните събития и процеси в страната и чужбина“, каза Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group.

Водещи на късната емисия са Мария Ванкова и Полина Гергушева. През 2021 г. Мария започна да води bTV новините от 23ч., а от януари 2022 г. тя редува вечерните ефири с Полина.


Мария Ванкова е част от редакцията на bTV Новините от 2008 г., когато се присъединява като стажант и в последствие заслужено преминава през различните стъпала в професията. За своята работа тя получава редица признания, сред които Наградата на Българска стопанска камара за активно отразяване на социално-икономическата проблематика, годишната награда на Българския фармацевтичен съюз, носител е на наградата на КНСБ за активен социален репортер, на приза „Спасител на детството“ от Националната асоциация за приемна грижа. През 2018 г. Мария Ванкова заслужи отличието „Репортер на годината“ на bTV Новините, а същата година беше отличена и от Съюза на юристите в България. Тя получи и престижната награда на Фонд „Валя Крушкина – журналистика за хората“ и приза "Даниела Сеизова - В името на живота" в категория „Телевизия“.


Полина Гергушева се присъединява към редакцията на bTV Новините през 2014 г. като репортер. По-късно става постоянна част и от екипа на „Тази събота и неделя“, където се доказва като журналист на социална и лайфстайл тематика с любопитните си материали за изкуство, пътувания и лайфстайл. През 2019 г. заменя преките включвания и репортажи с предизвикателството на телевизионното студио като водеща на COOLt, където остава до раждането на първородния си син.


Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара