Свидетели сме на едно абсолютно безумие на българската политическа класа

Пловдивски адвокат коментира политическите реакции в страната за ситуацията с вдигането на ветото за РС Македония. Тодор Кръстев публикува позицията си в своя профил във Facebook.
"Свидетели сме на едно абсолютно безумие на българската политическа класа в момента", пише той. Припомняме, че преди дни Франция предложи рамка за решаване на спорните въпроси между България и РС Македония, които забавят страните от Западните Балкани по пътя към интеграцията им към ЕС.

"На път е да бъде пропусната една уникална възможност, един път завинаги да приключим с проблема С. Македония", пише Кръстев. Той добавя, че не си спомня да е имало подобно "прехвърляне на топката и отговорността по толкова важна тема".

Въпросното предложение залага на това България да вдигне ветото над Скопие сега или в бъдеще, но в замяна на това ЕК ще се превърне в гарант за изпълнението на поставените условия към Северна Македония. Този вариант предизвика разнопосочни реакции в българските политици. Като стана и повод Слави Трифонов да изтегли своите министри от коалицията.

Вижте цялата публикация на Тодор Кръстев:

Свидетели сме на едно абсолютно безумие на българската политическа класа в момента. Просто не е истина какви страхливци сме избрали на почти всички ключови позиции. На път е да бъде пропусната една уникална възможност, един път завинаги да приключим с проблема С. Македония.

Такова прехвърляне на топката и отговорността по толкова важна тема, аз не помня да е имало. Президентът се скатава и се мъчи да прехвърли този горещ картоф на правителството. Премиерът за да се отърве от постоянните нападки и капана, който му бяха заложили, взе решение миналата седмица по темата Македония, да се произнесе единствено и само Народното събрание.

От другите партии представени в Парламента също се ослушват и провалят непрекъснато кворума на комисията, която трябва да вземе решение, дали да приемем френското предложение и да вдигнем ветото. И това се прави пак с цел да се върне топката при премиера и после вкупом да ревнат: Ние казвахме ли ви, че е национален предател.

Родна мила картинка. Не политици - мишоци ни управляват. И от тези хора трябва да се чакат тежки национални и отговорни решения. Не ми се мисли, ако станем жертва на агресия или стане нещо, което застрашава сигурността на държавата. Ами то, няма да можем от мазетата да ги изкараме от страх.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара