Министерството на отбраната в Русия показа как преодолява противовъздушната отбрана на Украйна

Министерството на отбраната на Русия показа един от начините за преодоляване на украинската система за противовъздушна отбрана. Руските въоръжените сили активно използват хеликоптери Ми-8 със системи за активно заглушаване Rychag-AV. МО демонстрира работата на екипажа на такъв хеликоптер.

"Системата Rychag е инсталирана вътре в хеликоптера. Разполагаме с мощни станции, които ни позволяват да заглушаваме системите за противовъздушна отбрана от всякакви модификации на дълги разстояния дълбоко във вражеска територия. Ние сме невидимият щит, който пази нашите крилати братя, докато нанасят удари по вражески цели", каза пред репортери командирът на екипажа на хеликоптер Ми-8 Сергей, цитиран от ТАСС.

Системата за активно заглушаване Rychag-AV има достатъчно мощност, за да порази вражеската електроника на разстояние до няколкостотин километра. С нейна помощ хеликоптерите могат да провеждат електронно разузнаване и да неутрализират системите за командване и управление на противника. Системата осигурява групова защита на авиацията, както и на наземната техника.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара