Apple се предава, ще използва USB-C в iPhone

Apple даде най-директното си потвърждение за това, че ще използва USB Type-C порт в смартфоните си, след като ЕС прие нов закон в тази насока. Маркетинг ръководителят на компанията, Грег Джосвиак, споделя в отговор на запитване, че очевидно Apple няма избор и ще трябва да спази закона.

В последващ отговор той споделя, че въвеждането зависи от изискванията, които сочат, че това може да стане през есента на 2024. Джосвиак не отговори на запитване дали и устройствата продавани извън ЕС ще са с такъв конектор.

Очевидно е, че в Apple не са щастливи от това развитие на нещата. Традиционно компанията предпочита да използва технологии собствена разработка вместо да прилага външни стандарти. Джосвиак също така споделя, че наличието на зарядни с откачащи се кабели до голяма степен са решили проблемите със стандартизацията.

Според него преминаването от Lightning към USB Type-C ще доведе до повече електронни отпадъци.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара