НАЙ-ВЕЛИКИТЕ битки в българската история - първа част

 От 681 година досега, българската войска е гарант за съществуването ни като народ и държава. Водила безброй битки през вековете, тя винаги се е ползвала с обичта и доверието на българите, била е обект на гордост и пример с храбростта на воините. 

След Освобождението на България, със заповед № 1 от 20 юли 1878 година на руския императорски комисар у нас – княз Александър Дондуков-Корсаков, е създадена Българската земска войска. Няма друга армия в света, която да не е позволила нито едно нейно знаме да бъде пленено в битка и да бъде изложено във военен музей на друга държава. 

Героизмът и военните умения на българите са признати от световно уважавани военни капацитети. Някои от операциите на армията ни през Балканската и Първата световна война са влезли в учебниците и се изучават във военните академии по света.

В това видео ще научите и кой е победителя от нашият първи Giveaway!

🔔 Абонирай се за канала от тук: https://bit.ly/HristovShowSubПубликуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара