Huawei Mate 50 Pro оглави класацията на DXOMARK

Фотографската класация на DXOMARK вече има нов лидер и това е Huawei Mate 50 Pro. Актуалният флагман на китайската компания получи 149 точки, с което изпревари Google Pixel 7 Pro и Honor Magic4 Ultimate с по 147. От сайта посочват, че устройството осигурява висококачествени снимки с широк динамичен диапазон с много детайли и добре контролиран шум.

Изтъква се наличието на иновативна система с променлива бленда, която помага за получаването на ефектни групови портрети при достатъчна светлина, както и чудесното качество на снимките от ултрашироъгълната камера. Добри думи има и за приближението, при което се запазват много детайли, както и за качеството на видеото, макар че то не е сред силните страни на телефона - тук той е на 7-о място.

Сред другите плюсове са приятния симулиран боке ефект, бързия и точен автофокус за снимки и видео, приятните цветове в добре осветени условия и доброто контролиране на остатъчното движение при запис на видео. Сред недостатъците са посочени видимите понякога леки цветни оттенъци, разликите между предварителния изглед и финалния резултат, забавянето на затвора в по-предизвикателни условия, което увеличава шансовете за изпускане на момента и често видимите разлики в рязкостта между кадрите във видео.

Източник: DXOMARK

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара