Redmi Note 12 Explorer се зарежда от 0 до 100% за 9 минути

Най-интересното попълнение от новата серия смартфони Redmi Note 12 несъмнено е Redmi Note 12 Discovery Edition. Параметрите на този модел почти изцяло се припокриват с тези на Redmi Note 12 Pro+, но с една отличителна разлика.

Става дума за батерията, която тук е с капацитет 4300 mAh и е разделена на две клетки. Тя се зарежда до впечатляващите 210 вата. Така пълното ѝ зареждане отнема едва 9 минути или 5 минути до 66%.

За тези цели са преработени дизайнът на смартфона, клетките на батерията, зарядното и дори кабелът. Използвани са три 100-ватови зарядни чипа, което ограничава загряването и увеличава мощността.

Discovery Edition има клетки 10C за батерията и оптимизирана структура. Заложено е още на технологията MTW, ултратънко покритие и ултра нисък вискозитет на електролита. Зарядното е с двоен GaN дизайн с 10.5A, а кабелът има нисък импеданс от 70mΩ.

Включена е още мултипространствена охладителна система с изпарителна камера с площ 3000mm². Има още материали като графен, високо проводима алуминиева сплав и графит.

Redmi Note 12 Discovery Edition е с цена 2400 юана (333 евро). Изглежда доста малко вероятно този модел да се появи извън Китай.

Източник: Xiaomi

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара