Илон Мъск поема контрол над Twitter, започна с уволненията на досегашните шефове

Най-богатият човек в света Илон Мъск вече е собственик на социалната мрежа Twitter след като придобиването на стойност 44 милиарда долара завърши. Според информация от The Washington Post заедно с това той е уволнил някои от висшите мениджъри в компанията. Сред тях са изпълнителния директор Параг Агравал, финансовия директор Нед Сегал и Вижая Гаде, който отговаря за правните въпроси и политиките на Twitter.

Мъск предложи да закупи Twitter през април, но през май промени намеренията си. През юли Мъск заяви, че вече не иска да продължи покупката като оправда това с наличието на прекалено много фалшиви акаунти в Twitter. Компанията оспори, че той вече е правно обвързан да направи това и по-късно заведе дело срещу него. В началото на октомври Мъск пак промени плановете си и уведоми Securities and Exchange Commission, че все още иска да придобие Twitter.

Все още има много въпроси какво Мъск възнамерява да прави с Twitter, но междувременно направи редица коментари за това. Според информация на The Washington Post той смята да съкрати 75% от служителите в компанията, но по-късно Мъск коментира, че това не е точна цифра. Шефът на Tesla и SpaceX намекна, че се задават промени в политиките за модерация в Twitter, което подсказва, че може да видим разхлабването им.

Източник: BBC

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара