Гералт се завръща: Първата игра The Witcher ще има римейк

Играли ли сте първата игра The Witcher?

Ако питахме за третата, The Witcher 3: Wild Hunt, положителните отговори със сигурност щяха да са много повече. Краят на трилогията за Гералт от Ривия излезе през 2015 г., спечели редица отличия за най-добра игра на годината, а досега са продадени над 40 милиона копия.

Първата игра от поредицата - The Witcher ("Вещерът"), обаче далеч не може да се похвали със същата популярност като тази на своя хитов наследник. Но това е на път да се промени.

Полският разработчик CD Projekt Red съобщи, че се работи по римейк на първата The Witcher.

Той ще е дословно копие на оригиналната игра, но ще бъде изцяло изграден в новия Unreal Engine 5, т.е. ще е дяволски - или вещерски, ако предпочитате - красив.

За работата по римейка помагат от студиото Fool's Theory.

От CD Projekt Red обаче подчертават, че разработката на играта е в ранен етап. Заявяват, че искат да направят визуално обновения The Witcher "както трябва", заради което молят играчите да бъдат търпеливи. По думите им, ще мине известно време, преди да могат да споделят още детайли.

Оригиналната The Witcher излезе през 2007 г. Играта не е адаптация на книгите на писателя Анджей Сапковски, а разказва възможно продължение на книжната история.

Гералт, един от последните вещери, се събужда в планинската крепост Каер Морхен, без спомени за това кой е или как се е озовал там. Неговите братя вещери и магьосницата Трис Мериголд се опитват да го излекуват от амнезията, когато група убийци нападат крепостта и открадват съставките, нужни за създаване на вещери. Това дава начало на приключението на Белия вълк.

"The Witcher е играта, от която всичко започна за нас, за CD Projekt Red. Това беше първата игра, която направихме и беше голям момент за нас тогава", коментира Адам Бадовски, ръководителят на студиото.

"Да се върнем към онова място и да направим римейк на играта за следващото поколение геймъри е изживяване, което усещаме като също толкова голямо, ако не и по-значимо", допълва той.

Fool's Theory, които ще работят по римейка, са полски разработчик на игри, и са помагали за Baldur's Gate III, Outriders и Hellblade: Senua's Sacrifice.

Това е само един от проектите в игровата вселена на The Witcher, по които CD Projekt Red се трудят в момента. От скорошно изказване на съ-изпълнителния директор на компанията Адам Кичински стана ясно, че предстоящата The Witcher 4 ще е началото на "втора сага" за вещерите.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара