5G мрежата на VIVACOM обхваща над 5.3 милиона души

VIVACOM обяви, че 5G мрежата на компанията вече има покритие в над 1100 населени места и курорта и така обхваща близо 77% от населението на страната. В резултат на планираното разрастване вече над 5.3 милиона души в България имат достъп до технологията 5G, която осигурява връзка с минимално забавяне при пренос на данни, по-голям капацитет за повече едновременно свързани устройства, още по-високи скорости за мобилен интернет и още предимства за потребителите и бизнеса.

"За по-малко от година и половина увеличихме покритието на 5G мрежата на VIVACOM над 5 пъти и днес предлагаме достъп до 5G в над 1100 населени места и курорта в цялата страна. Преди месец лансирахме и първите истински Unlimited планове във всички ценови сегменти и с това дадохме възможност за пълна свобода за неограничено общуване на нашите клиенти. Ще продължим с мащабните инвестиции за развитие на мобилната ни мрежа, за да продължим да предлагаме едни от най-модерните, висококачествени и иновативни продукти и услуги", каза Николай Андреев, главен изпълнителен директор на VIVACOM.

"Инвестираме усилено не само в подобряване на покритието, но и в увеличаване на капацитета и скоростта на мрежата. В населените места с население над 5000 души добавихме допълнителен капацитет за достигане на още по-високи скорости - до 2.6Gbps", коментира Николай Гаврилов, главен технически директор на VIVACOM. Компанията даде старт на първата търговска 5G мрежа през септември 2020 във всички 27 областни градове в страната. Година по-късно, през август 2021, тя вече обхващаше над 200 населени места и курорта в страната.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара