Нови сблъсъци във фабриката на Foxconn поставят под въпрос наваксването с продукцията на iPhone

Протести на работници са избухнали в най-голямата фабрика на Foxconn за производство на iPhone-и, която се намира в Джънджоу, Китай. Информацията е на Bloomberg, като има клипове, които включват насилие между работници и служители по сигурността.

Според някои от данните, размириците се дължат на по-малки бонуси и закъснение в изплащането им. В един от клиповете се виждат сблъсъци дори с полицейски сили. Освен това има оплаквания за неадекватна защита против коронавируса, а и недостиг на храна.

С продължаващите строги мерки срещу коронавируса в Китай, Foxconn премина към затворен кръг на производството, за да се изолира от външната среда. Изглежда обаче това не спира разпространението на заразата в самото съоръжение, в което работят около 200 000 души.

Наскоро се появиха и индикации за това, че хиляди служители са напуснали комплекса, като това е принудило компанията да увеличи бонусите. Междувременно производството беше ограничено, което доведе до предупреждение за недостиг на доставките на Pro моделите на iPhone 14.

По всичко личи, че вместо положението да се оправя, то се влошава значително. Това означава, че недостигът на устройства може да се задълбочи.

Източници: Bloomberg, Engadget China, Reuters

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара