Samsung иска S Pen в сгъваемите си смартфони, по-лек корпус и по-незабележима бразда в дисплея

Samsung е лидер при смартфоните със сгъваеми дисплеи, като има две серии в тази насока, Galaxy Z Flip и Galaxy Z Fold. Очакванията са, че през идните години този сегмент ще бележи значителен ръст, но се надяваме да има и по-голяма конкуренция.

От Samsung MX очакват, че до 2025 пазарът ще постигне ръст до 80%. Освен това проучвания сочат, че до 90% от потребителите избрали сгъваем смартфон ще го заменят също за такъв като следващо устройство.

Въпреки всичко едва 1% от общите доставки на смартфони са на сгъваеми модели. Сред целите на Samsung са постигането на по-ниско тегло и намаляване на размерите на бъдещите устройства. Освен това обаче трябва да се постигне по-голяма издръжливост и ограничаване на гънката в екрана.

Друго основно предизвикателство е вграждането на слот за писалката S Pen. Това е било планирано и за Z Fold4, но не е реализирано. Били са отменени и плановете за използване на още по-добра камера, заради увеличаване на теглото.

Източник: The Elec

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара