Lenovo ще пусне първия си смартфон ThinkPhone през 2023 г.

Motorola се кани да пусне смартфон, който ще предложи познатия от серията лаптопи ThinkPad дизайн и вече имаме снимки, които показват как ще изглежда той. Без никаква изненада устройството се казва ThinkPhone и залага на дизайн, който включва някои от знаковите елементи на познатите лаптопи.

Снимките на The Tech Outlook показват, че телефона има заден панел с текстура, която наподобява въглеродни влакна и препраща към лаптопите на Lenovo, а рамката е алуминиева. Забелязва се и червен бутон, който е разположен на противоположната страна на тези за контрол на звука и за включване.

Не е изключено това да е бутон за бързо стартиране на избрани приложения, но засега няма достатъчна яснота за неговата функция. Според информацията устройството е с размери 158.7 x 74.4 x 8.3 мм и включва плосък 6.6" POLED дисплей с опресняване до 144Hz и яркост до 1200 нита, в който има 32МР селфи камера с автофокус.

Смартфонът ще ползва Snapdragon 8+ Gen 1 в комбинация с 8/12GB RAM и 128/256/512GB памет за файлове. Не е пропусната и сертификация IP68 за водоустойчивост. Основната камера е тройна и включва 50MP (f/1.8) главен сензор с OIS, 13MP с ултраширокоъгълна леща и 2MP за боке ефекти.

Устройството ще е с 5000 mAh батерия и ще поддържа бързо зареждане с мощност до 68W, както и безжично при 15 вата. Теглото е 189 грама. Смартфонът ще може да бъде интегриран с лаптопите на компанията за лесна размяна на файлове и за ползване на приложения за Android в Windows.

Източник: The Tech Outlook

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара