Мъри: Оставам ли? Не!


Наставникът на Левски Станимир Стоилов обяви, че напуска клуба. Мъри потвърди намерението да си тръгне след победата над Локомотив София с 1:0.

"Оставам ли? Не! Няма да продължа да работя в Левски. Предполагам, че го очаквахте - каза специалистът. - Притеснява ме начинът на управление и управленските решения, които се взеха. Заварихме ФК Левски фалирал във всяко едно естество, след това с работа през тази година в три направления отчетохме отлични резултати - любовта на привържениците, финансовата страна и представянето на терена.

Качихме клуба на главен път, но започнаха да се правят промени, с които аз не съм съгласен. Не е положителна и доминиращата роля в спонсора в Управителния съвет, където се взимат решенията. Начинът на управление не е правилен за клуб като Левски. Казах, че не идвам щастлив на "Герена", една рана, когато не я промиеш навреме, тя рано или късно гние.

Имаше безброй напрежение между изпълнителния директор и генералния спонсор. Получаваме вноски от спонсора, даже и напред и оттам дойде напрежение в клуба и собственикът трябваше да се намеси много по-рано и да спрем това напрежение. Скандалите бяха всекидневни.

Спонсорът има договор за 10 процента от всички приходи в Левски. След първите скандали, започнах да гледам документи, за да имам яснота, се стигна дотам да заплашвам, че ще си тръгна, за да решат проблемите. Имаше договор от даренията на феновете да се отчитат на спонсора, но той беше махнат след скандал. Парите, дадени от спонсора, са фактурирани в клуба. Може да кажат, че ще ги опростят и дано да предизвикам да ги опростят.

Другата тема, която ме засяга - когато дойде Роналдо, се каза, че се прави подарък на Мъри Стоилов. Той е футболист на Левски и вече струва доста пари. Той не е подарък на Мъри Стоилов. Собственикът на клуба трябваше да се намеси много по-рано и да тушира конфликта. Не виждам причина изпълнителният директор да бъде уволнен. Сигурно и той греши, и аз греша, но който не работи, той не прави грешки.

Вчера обявих две условия, при които мога да остана. Първото беше подмяна на Управителния съвет с доминираща квота на хора от Левски. Без да споменавам имена. Хора работещи и служители на ПФК Левски. За да можем да защитаваме интересите на отбора. Второто беше да продължи да работим с Ивков и да се поставят определени цели. Ако не си свършим работата да си тръгнем. Ако на висшето ръководство им трябват слуги да им подписват договори, няма да стане с моето участие. Сираков взе решение под натиск от спонсора."

Да напусна Левски ми струва доста пари и аз се отказвам от тези финанси, но се отказвам, защото тези пари ще останат в клуба. Няма клуб, в който съм работил и който да съм го оставял на минус.

Мечтата ми беше да станем клуб като Барселона, Реал Мадрид и привържениците сами да избират кой ще бъде президент. Затова създадохме сдружението "Левски на левскарите", което предизвика спорове, което е нормално."


Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара