"Супер Марио Bros" смачкаха "Джон Уик 4" в боксофиса

Търъмтъм-търъм-тъм... тъм!

Двама мустакати братя влетяха в киносалоните, за да докажат, че и през 2023 г. са все така популярни, както и преди няколко десетилетия. Марио и Луиджи са новите отличници не само в световния, но и българския боксофис, след впечатляващ дебют на екран.

Анимацията "Супер Марио Bros.: Филмът" завладя екраните и разби няколко рекорда, надскачайки прогнозите.

Само в Северна Америка филмът изкара 204,6 милиона долара в дългия уикенд около католическия Великден. В световен мащаб анимацията, вдъхновена от едноименните анимационни игри за мустакатия водопроводчик Марио, изкарва 377 милиона долара.

С бюджет от около 100 милиона долара това прави "Супер Марио Bros.: Филмът" впечатляващ финансов успех, така че скоро може да очакваме новини за продължение.

Естествено, за успеха имат роля не само децата и родителите, посетили прожекции семейно, но и онези зрители, които са били повлияни от носталгията си по игрите за Марио и Луиджи, опитващи се да спасят принцеса Прасковка от злия Баузър.

В България положението не е по-различно.

28 888 зрители са гледали "Супер Марио Bros." само през уикенда, което му носи приходи от 358 хиляди лева и първото място в родния боксофис.

Така анимационният филм детронира "Джон Уик 4". Екшънът с Киану Рийвс се задържа на върха само един уикенд, а сега е втори с 10 165 зрители и 138 хиляди лева приходи.

На трета позиция остава показващият завиден екранен живот "Чалга" на режисьора Мариан Вълев. Филмът е вече пет седмици на екран, но е привлякъл нови 4184 души.

Нещо повече, българският филм така минава границата от 1 милион лева приходи. Общият му резултат за месец е 1 014 022 лева - отлично постижение, което дори някои холивудски блокбъстъри не успяват да постигнат у нас.

Челната петица на българския боксофис запълват "Dungeons and Dragons: Разбойническа чест" и друг новобранец - "Въздушния", който разказва историята за създаването на вдъхновената от Майкъл Джордан обувка Nike Air.

Междувременно в световен мащаб "Супер Марио Bros.: Филмът" ще продължи своя възход и през идните седмици и има всички шансове да е първият филм на 2023 г., който ще изкара повече от 1 милиард долара в световния боксофис.

Филмът вече разби няколко рекорда. И в Северна Америка, и по света има най-успешната премиера за 2023 г. до момента, изпреварвайки "Ант-мен и Осата: Квантомания".

Братята Марио осигуриха на компанията Illumination и най-успешната им премиера, а това е и най-финансово успешният уикенд за филм, базиран на видеоигра - с успеха си минава Warcraft (2016 г.) с неговите 210 милиона долара в първия уикенд.

Могъщи са тези двама водопроводчици, ей...

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара