Спането голи… не просто секси, но и нещо повече

Случвало ли ви се е да спите чисто голи? Не непременно след бурна нощ с любим човек, може и просто за удоволствие и прохлада. Може би в най-горещите летни нощи, когато и климатикът не помага и прастарата тениска, с която заспивате вечер, вече не ви се струва толкова безценна, колкото когато я разнасяхте със себе си между университетски общежития и квартири на бивши гаджета?

Спането гол се усеща странно освобождаващо. И си има причини за това. 

Ако интимната ви област е постоянно покрита – особено с тъкан, която не поглъща или абсорбира влагата – влагата се насъбира и отлага по кожата. А това не е особено здравословно.

Такава среда става благоприятна за бактерии или дрожди. Жените, които са склонни към сърбеж и раздразнение около интимните части, определено трябва да пропускат бельото нощем от време на време. Същото важи и за мъжете. Внимание! Всички сме изложени на риск от това, без дискриминация. Уролозите го потвърждават – бактериите виреят в топла и влажна среда.

Спането без бельо намалява вероятността от претриване или раздразнение на кожата. Освен това е полезно и за производството на сперма. Ако се опитвате да имате дете, може би е добра идея да спите голи заедно, въпреки че това вече сигурно е така.

А за жените, които преминават през менопауза, спането без бельо е особено важно.

През този период вагиналните стени започват да изтъняват. В случай на нощно изпотяване рискувате да спите в мокро и студено бельо, което да засили неприятния ефект.

Не сте въодушевени от перспективата да станете напълно голи? Можте поне да изпробвате свободно бельо, вместо впито в тялото.

Наслаждавайте се на голотата си – няма нищо срамно в това и се поддържате здрави, докато го правите. Просто не забравяйте да наметнете нещо, ако ставате посред нощ и имате съквартиранти.

Иначе винаги е подходящ момент да бъдеш гол, поне според науката.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара