"Бързи и яростни" потрошили сгради и коли за над 500 милиона долара

Случвало ли ви се е да гледате холивудски екшън и да се замислите колко било струва в реалния свят оправянето на кашата, оставена от персонажите на екрана? Ако отговорът е "да", то не сте единствени. Американската застрахователната компания Halo Insurance Services е погледнала на въпроса по професионален начин. 

След като изгледали седемте филма от поредицата, застрахователите изчислили, че щетите биха коствали колосалните 527 млн. долара, ако се случваща извън екрана.

Вин Дизел и компания са потрошили общо 169 коли, като 142 са по-бюджетни, но 37 возила са специални и в тази бройка се включват тунинговани автомобили и машини, които изобщо не са коли - хеликоптери и танк. Най-скъпата смазана кола е бутиковият хиперкар Lykan Hypersport, изстрелян от небостъргач в Дубай в последната серия от поредицата. Стойността му е цели 3,5 млн. долара.

Сградите също не са пощадени, а както знам строителството е скъпо. Досега на екран са повредени 53 постройки, а 31 са напълно унощожени. Увредени са също така 432 предмета от разнороден характер.

Не мислете, че само злодеите са виновни за разрухата. Да, Декард Шоу, изигран от Джейсън Стейтъм, е отговорен за 187 млн. долара засега, но отверните мерки на Дом Торето е екипа му, т.е. "добрите", се оказват още по-вредни от финансова гледна точка. 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара