Нов трейлър на "Опенхаймер" - трепери ли ръката, която натиска червеното копче?

Ако се чудите какво е да натиснеш червеното копче, можете да видите интерпретацията на Кристофър Нолан.

Новият трейлър на дългоочаквания му епос "Опенхаймер" е факт, и показва още детайли от историята за физика Робърт Опенхаймер - създателя на ядрената бомба, за проекта "Манхатън" и за първия тест - на бомбата "Тринити".

Според Нолан ръката на този, който натиска копчето за първия тест на атомна бомба, трепери. Силно.

Вижда се и част от експлозията, за която отдавна е известно, че е пресъздадена без компютърно генерирани визуални ефекти - само с помощта на практически ефекти.

В ролята на противоречивия Опенхаймер влиза Килиън Мърфи (Peaky Blinders), а филмът е по наградената "Пулицър" книга "Американският Прометей: Триумфът и трагедията на Джей Робърт Опенхаймер" от Кай Бърд и покойния Мартин Шъруин.

Филмът се очаква да е построен около противоречията и вътрешната борба на учения, който трябва да сътвори оръжие, което да е толкова мощно, че да наложи мир в разгара на Втората световна война.

Самият режисьор дори нарича Опенхаймер "най-важният човек, живял някога".

Останалата част от актьорския състав е впечатляваща - Емили Блънт, Мат Деймън, Робърт Дауни-младши, Флорънс Пю, Реми Малек и още.

"Харесва ви или не, Робърт Опенхаймер е най-важният човек, живял някога. Той направи света, в който живеем сега - за добро или лошо. Историята му трябва да бъде видяна, за повярвате", каза наскоро и самият Кристофър Нолан.

"Историята му мечта и кошмар в едно", допълни той.

Филмът, чиято премиера е насрочена за 21 юли, ще покаже не само фигурата и противоречията около физика, но хората около него, които също са свидетели на това как се ражда ядрената бомба, включително и Алберт Айнщайн.

Очакваната продължителност на лентата е 3 часа.

Това ще е първият филм на Нолан, в който Килиън Мърфи поема водещата роля. Досега той е участвал в още 5 ленти на режисьора - 3 от поредицата за Батман, плюс "Генезис" и "Дюнкер".

Наскоро актьорът призна пред "Асошиейтед Прес", че отчаяно е искал главна роля във филм на Нолан. "Винаги съм казвал - и публично, и на самия Крис, че съм на линия и ако ме иска в някой филм - ще участвам и не ми пука колко голяма е ролята. Но тайно, дълбоко в себе си, отчаяно исках да играя главната роля за него", каза Мърфи.

За ролята на фигура като Робърт Опенхаймер актьорът казва, че е голяма отговорност, тъй като физикът е бил сложен, противоречив и иконичен образ.

"Въпросът е как Крис го представя. Хората ще са много учудени и възхитени от това, което той прави. Каквото и да кажа ще изглежда слабо в сравнение с това да го видят в IMAX кино", допълни Килиън Мърфи.

Е, не остана много.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара