Колосалната заплата на Рей Романо във “Всички обичат Реймънд” за малко не закопа кариерата му


Ако сте от хората, които се надяват, че култовият сериал "Всички обичат Реймънд" ще бъде подновен с нови епизоди, ви чака разочарование.

Звездата на шоуто Рей Романо, който изигра Реймънд Барон, наскоро обяви пред The Hollywood Reporter, че завръщането на комедийната поредица би било лоша идея. Най-вече защото Дорис Робъртс и Питър Бойл, влезли в ролите на Мари и Франк, починаха през съответно 2006 г. и 2016 г.

Но макар и "Всички обичат Реймънд" да си остане непокътнат, Романо споделя, че ще се радва да си сътрудничи с всеки от колегите си от продукцията, но в други проекти.

"Всички обичат Реймънд" беше силен тласък за актьорския екип, който задвижи забавните истории в сериала. Много от звездите на шоуто станаха разпознаваеми именно заради персонажите си в семейство Барон.

Но ако оставим известността настрани, "Всички обичат Реймънд" беше златната кокошка основно за Рей Романо. Актьорът, освен че изигра главната роля в комедията, участваше в писането на сценария заедно с Филип Розентал.

През деветте сезона, през които се снимаше сериалът, Романо е станал толкова незаменим, че заплатата му е скочила до космически висини.

Твърди се, че за заснемането на един епизод актьорът е получавал между 1,7 и 1,8 милиона долара, докато останалите му колеги от снимачната площадка са взимали хонорари от по 160 000 долара на епизод.

Огромната разлика в заплащането никога не е била конкретизирана официално от звездите на сериала, но през годините Брад Гарет, който изигра Робърт Барон, многократно се шегуваше с драстичните разлики в заплатите на състава.

Пред The Hollywood Reporter Романо потвърждава, че хонорарът му в действителност е имал титанични размери за времето си - краят на 90-те, но след приключването на сериала заплатата му създавала повече проблеми, отколкото ползи.

След като и последният епизод на "Всички обичат Реймънд" е завършен, актьорът решава да даде почивка на комедийната си кариера и да се пробва на драматичната сцена.

"Исках да развия драматичните си умения и да проверя дали имам такива. Но отвсякъде получавах един и същ отговор - не можем да си те позволим. И така две години бях безработен. Поне не трябваше да се тревожа за пари благодарение на "Всички обичат Реймънд", разказва звездата.

Четете и плачете

Из средите вече носил слухът за гигантската му заплата от емблематичния сериал и макар че имало продуценти, които искали да видят Рей Романо в по-сериозна светлина, никой от тях не се решавал да отдели над 1 милион долара хонорар за каузата.

Тогава Романо взел нещата в свои ръце.

"По онова време бях фен на сериала Parenthood и изпратих имейл на Джеймс Катимс (продуцентът на Parenthood). Шеговито му написах: На разположение съм, ако имаш нещо за един стар италианец. Не звъни на агента ми с оферта, говори директно с мен", разказва Романо.

"Декстър" / Dexter Като невръстно дете Декстър вижда как майка му е жестоко убита. Полицаят, който го открива и осиновява, постепенно разбира, че нещо в момчето е сбъркано и то е твърде склонно към насилие. Вместо да се опита да премахне тази нужда, той ѝ дава посока - обучава Декстър как да убива онези престъпници, които съдебната система не успява да осъди. И така... 9 сезона. Най-големият грях на оригиналния "Декстър" обаче беше финалът му, в който сценаристите решиха да избягат от най-очакваното развитие, но така само разочароваха зрителите. Така се стигна до "Декстър: Нова кръв", появил се през 2021 г. Този минисериал пренесе действието от горещия Маями в студено градче в щата Ню Йорк, запозна зрителите с нови персонажи, продължи историята и в крайна сметка ѝ даде по-задоволителен финал. "Декстър: Нова кръв" тръгва от 6 февруари, понеделник, по FOX и може да го гледате там всеки понеделник от 22:55 ч.

По-късно агентът на актьора се свързал с него и го попитал: "Рей, наистина ли си предложил да работиш за по-малко пари".

В крайна сметка актьорът се съгласява да се снима в Parenthood за доста по-скромни средства в сравнение с "Всички обичат Реймънд". Но тази роля възражда кариерата му и му отварят вратите към проекти като "Винил" и "Ирландецът".


Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара