Задава се подобрение при мобилния гейминг на Android

През годините сме свидетели на значително подобряване на игрите, а и гейминг изживяването, за Android. Тази година обаче изглежда софтуерът ще може да натовари още повече хардуера със заглавия като Call of Duty: Warzone Mobile и Tom Clancy's The Division Resurgence.

Това обаче означава, че при някои смартфони няма да бъде постигнато добро изживяване. С цел оптимизиране производителността, Qualcomm подготвя нова функционалност, наречена Snapdragon Game Super Resolution (GSR).

Тя използва еднократно рендиране за ъпскейл на резолюцията, без да намалява издръжливостта на батерията. Към момента повечето техники залагат на повече рендирания за различни процеси.

Според Qualcomm това е първото по рода си решение и ще е съвместимо с повечето графични ускорители, без да се уточнява кои. След въвеждането на технологията мобилните геймъри би трябвало да забележат по-добра картина, по-високи честоти и цялостна производителност.

Ще е възможен ъпскейлинг на игри в 1080p до 4K и увеличаване на честотата на кадрите в някои игри от 30 на 60 fps. Технологията ще дебютира с редица игри по-късно през годината.

Източник: Qualcomm

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара