The Walking Dead: Dead City - новият сериал от вселената на "Живите мъртви"

Сериалът The Walking Dead ("Живите мъртви") може и да приключи, но това не означава край на историите на различните герои, които в продължение на цели 12 години приковаваха вниманието на милиони зрители.

Новият спиноф сериал The Walking Dead: Dead City ще продължи приключенията на Маги (Лорън Коуън) и Нигън (Джефри Дийн Морган) в една пост-апокалиптична версия на Манхатън, която напомня за класиката с Кърт Ръсел "Бягство от Ню Йорк", но с добавени доста зомбита.

Историята включва два от основните персонажи в оригиналния сериал, на които ще е наложи да влязат в необичаен и нежелан съюз помежду си. Едва ли някой, следил цялата история, е забравил как Нигън убива с бухалка хладнокръвно и брутално съпруга на Маги - Глен, пред очите ѝ.

Все пак трябва да се отбележи, че в края на последния сезон двамата изчистиха отношенията си. Не станаха приятели и Маги не му прости, но поне успя да преглътне омразата си към него, а доскорошните непримирими врагове в крайна сметка оцеляха и тръгнаха по различни пътища.

Сега те ще трябва да спасят сина на Маги - Хършел. Той се оказва отвлечен от бандата на човек, познат като Хърватина (Желко Иваник), който има сметки за уреждане с Нигън. Именно миналото на Нигън и Хърватина вероятно ще обясни защо Маги е потърсила точно помощта на своя доскорошен враг и много вероятно разкрие защо изобщо Хършел е бил отвлечен.

Цялото действие в шестте серии на Dead City, чийто тийзър може да гледате горе, ще се развива в пост-апокалиптичната и мрачна атмосфера на остров Манхатън в Ню Йорк, който се владее не само от убийци и мародери, но и от солиден брой зомбита.

Това включва и ново създание, изглеждащо сякаш е сглобено и събрано от частите на други чудовища.

"Феновете на сериала ще открият един невиждан и луд свят от вселената на "Живите мъртви", казва в скорошно интервю архитектът на франчайза Скот Гимпъл. "Лорън и Джефри винаги са били фантастични професионалисти и сега извеждаме тяхното сътрудничество на друго ниво със сериал, който ще тества границата на възможностите им. Всички сме развълнувани да отведем зрителите в един изцяло нов и напълно различен епос."

Засега не е ясно със сигурност дали ще има втори сезон на Dead City. През април актрисата Махия Наполеон, която ще вземе участие в сериала, намекна че вероятно ще има продължение. Все още обаче няма официално потвърждение за подобно нещо.

Освен The Walking Dead: Dead City тази година ще видим осми и финален сезон друг спиноф сериал от света на "Живите мъртви" - "Страхувайте се от живите мъртви". Неговата премиера ще бъде на 14 май.

В близко бъдеще се очаква продължение на миналогодишния "Истории за живите мъртви", а на хоризонта се задават още два отделни сериала, посветени на някои от героите от оригиналния The Walking Dead. Единият ще бъде за Дарил Диксън (Норман Рийдъс), а другият - за Рик Граймс (Андрю Линкълн) и Мишон (Данаи Гурира).

Колкото до самия The Walking Dead: Dead City, то неговият първи епизод ще бъде на 18 юни в ефира на канала AMC. 

Източник: Webcafe.bg

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара