Гениален софтуер предотвратява престъпления преди те да са се случили в „Под наблюдение“ – от 15 януари по bTV

Епизодите ще се излъчват всяка делнична вечер от 22:00 ч.

Криминалният сериал „Под наблюдение“ („Person of Interest“) е поредното хитово заглавие, с което bTV обещава да прикове вниманието на зрителите от понеделник (15 януари). Епизодите, проследяващи динамичното ежедневие на един повече от необикновен тандем, борещ се с престъпленията още преди те да са се случили, ще се излъчват всяка делнична вечер от 22:00 ч.

Историята:
Милиардерът Харолд Финч (Майкъл Емерсън) е създател на първия в света изкуствен интелект, който е способен да следи хората в целия свят чрез охранителни камери и мобилни устройства и да предсказва кои от тях планират да извършват престъпления. Гениалният софтуер, наречен „Машината“, е програмиран да подава информация за заподозрените чрез социално осигурителните им номера. Харолд предоставя изобретението си на американските власти, които обещават да го използват само за защита на националната сигурност, но скоро милиардерът осъзнава, че ченгетата прибягват до високотехнологичната система за наблюдение единствено за идентифициране на външни терористи.

През „вратичката“ в кода, която си е оставил, Харолд намира начин да програмира изкуствения интелект да изпраща лично до него номерата на останалите потенциални престъпници, класифицирани от властите като „маловажни“. За да предотвратява бъдещите им коварни действия, обаче, той се нуждае от помощта на компетентно лице. Така Харолд попада на някогашния оперативен агент на ЦРУ Джон Рийз (Джим Кавийзъл), който след смъртта на любимата си жена живее като скитник из улиците на Ню Йорк. Специалната подготовка на Рийз пасва идеално на плана на Финч и милиардерът подава ръка на жадното за справедливост бивше ченге. Двамата обединяват усилията си, за да идентифицират и спират престъпленията преди те да се случат в действителност. Събирайки всевъзможна информация чрез шпионските способности на „Машината“, скоро техните действия попадат под зоркото око на полицейското управление на Ню Йорк, компютърния хакер Рот, който иска достъп до секретния код, и дори правителството, решено да задържи истината за изкуствения интелект в пълна тайна от обществото.

Актьорите:
Майкъл Емерсън, който зрителите на bTV ще видят в ролята на милиардера Харолд Финч, е носител на награда „Еми” и има номинация за „Златен глобус” за култовото си превъплъщение на Бенджамин Лайнус в сериала „Изгубени”. Участвал е и в редица други хитови продукции, сред които „Безследно изчезнали”, „Досиетата Х”, „Закон и ред”, „Легендата за Зоро” и „Тексаско клане“.

Джим Кавийзъл, чийто герой е бившият агент на ЦРУ Джон Рийз, е един от най-обичаните актьори в Холивуд. Партнирал си е със звезди от ранга на Морган Фрийман, Ник Нолти, Шон Пен и Мел Гибсън. Сред най-запомнящите му се роли са тези на Исус в „Страстите Христови”, редник Уит в „Тънка червена линия” и Едмон Дантес в „Граф Монте Кристо”.

За сериала:
„Под наблюдение“ е с номинация за „Еми“ и е носител на две награди от „People's Choice Awards“ за най-добър сериал. Негов създател е Джонатан Нолан – по-малкият брат на режисьора Кристофър Нолан, а сред продуцентите е и Джей Джей Ейбрамс. Сериалът повдига наболели въпроси за изкуствения интелект, за шпионажа на гражданите от страна на правителствата, както и за ликвидирането на набедените за „терористи“ без съд и присъда.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара