Филмовите награди БАФТА 2024 на живо в ефира на KINO NOVA

След миналогодишния успех при излъчването на филмовите награди БАФТА, тази година зрителите на KINO NOVA отново ще имат уникалната възможност да гледат на живо церемонията по връчване на престижните статуетки. Киноманите ще могат да проследят наградите на Британската академия за кино и телевизия (БАФТА) на 18 февруари в 21:00 ч., а час по-рано - кои звезди ще покорят червения килим. Отличията БАФТА 2024 ще бъдат раздадени на официална церемония в Лондон в Royal Festival Hall, а водещ на бляскавото шоу ще бъде многократно награждаваният актьор Дейвид Тенант.

С най-много номинации тази година бе отличен „Опенхаймер“. Епосът на британския режисьор Кристофър Нолан, който изследва истинската история на първата атомна бомба, ще се бори за статуетка в цели 13 категории, включително за най-добър филм и режисьор, както и актьорски номинации за звездите Килиън Мърфи, Емили Блънт и Робърт Дауни Джуниър. Следва го аплодираният от критиката "Клети създания", който има 11 номинации за БАФТА. С по 9 номинации са "Убийците на цветната луна" и "Зона на интерес", а „Барби" и "Солтбърн" влизат в надпреварата за пет награди.

Носителят на отличието за най-добър актьор ще бъде избран между Брадли Купър за "Маестро", Колман Доминго за "Ръстин", Пол Джиамати за "Останалите", Бари Киогън за "Солтбърн", Килиън Мърфи за "Опенхаймер" и Тео Йо за "Минали животи". За най-добра актриса са номинирани Фантейжа Барино за "Пурпурен цвят", Сандра Хюлер за "Анатомия на едно падане", Кери Мълиган за "Маестро", Вивиан Опара за „Rye Lane“, Марго Роби за "Барби" и Ема Стоун за "Клети създания".

Кои звезди ще минат по червения килим и кои от тях ще си тръгнат с награди от церемонията по раздаването на наградите БАФТА 2024 г.? Гледайте на 18 февруари по филмовия канал KINO NOVA.

Снимки: BAFTA/Carlo Paloni & BAFTA/Thomas Alexander

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара