Документалната поредица „bTV разказва“ с нови епизоди от 18 февруари

Гледайте тази неделя от 16.00 часа по bTV - "Из земята на кукерите"

Документалната поредица "bTV разказва", която се излъчва всяка неделя от 16.00 часа в ефира на bTV, продължава с нови епизоди от 18 февруари. Екипът на предаването с автор Радиана Божикова ще ни пренесе с вълнуващи истории в човешкия бит, обичаи и традиции в България, Босна и Херцеговина, Северна Македония и дори в източноафриканската държава Уганда.

Новият сезон на "bTV разказва" започва тази неделя с три последователни разказа за маскарадните традиции в България - "Из земята на кукерите". Зрителите ще се докоснат до магията на кукерските обичаи по нашите земи, бита на обикновения българин и неговата сила да поддържа тази традиция, въпреки трудностите на времето, през завладяващото операторско майсторство на Добромир Иванов. 

Преди една година Радиана Божикова и Добромир Иванов проследяват малка част от 6-годишните пътувания в страната на един от най-добрите български фотографи Иво Данчев, документиращ богатството на родните маскарадни обичаи. Иконичните фотографии на Иво Данчев са се превърнали във визитна картичка на България и кукерската традиция по света. Неговите фото разкази са публикувани в 17 издания на сп. „National Geographic“, вкл. и на корици. През личната история на фотографа, зрителите на bTV ще влезнат в неговия дом в Родопите и ще проследят голямото многообразие на маскарадните традиции в 10 области. В трите епизода фотографът ще сподели най-личните си преживявания. В Епизод 2 зрителите ще научат повече за ромската кукерска общност и традицията като културен мост между хората от различни етноси. 

"bTV разказва" е документална поредица на екипа на „Актуални предавания“ на bTV, която стартира на 10 септември 2023 г. Неин продуцент е Искра Владимирова, а авторският колектив включва журналистът Радиана Божикова, операторите Добромир Иванов, Борис Пинтев и Александр Осиченко, режисьорът по монтаж Ивелин Илиев и графичният дизайнер Витали Варадинов. 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара