bTV ще проследи отблизо възпоменателните прояви за годишнината от гибелта на Васил Левски

На 18 и 19 февруари bTV ще посвети голяма част от своята новинарска и публицистична програма на 151-та годишнина от гибелта на Васил Левски. Зрителите ще си припомнят най-важните моменти от живота на Апостола на свободата и святото му дело в борбата за българския народ. Екипите на bTV Новините и актуалните предавания „Тази събота и неделя“, „120 минути“, „Тази сутрин“ ще отразят възпоменателните прояви в Карлово, Пловдив и София с преки включвания и интересни гости за историята и личността на Апостола. Сред тях ще бъдат историкът проф. д-р Пламен Митев и родственикът на Левски Стефан Караиванов. 

Кореспондентите на bTV в страната ще имат преки включвания от Карлово с тържествената заря-проверка, заупокойната панихида в църквата „Св. Богородица“, поклонението и шествието до родната къща музей на Левски, както и от Пловдив, където също ще бъде отбелязана годишнината от неговата смърт. 

Почитането на паметта на йеродякон Игнатий – Васил Левски в София ще бъде проследено от репортерите на bTV на 19 февруари с панихидата в храм „Света София". В 19.00 часа bTV Новините с водещ от мястото при Паметника на Апостола ще покажат възпоменателната церемония.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара