Премиерният документален сериал VOA “52 Истории” стартира на 24 февруари по NOVA NEWS

Премиерната документална поредица VOA "52 истории" ще направи своя дебют в българския ефир на 24 февруари от 21:30 ч. по NOVA NEWS. Сериалът представя уникални човешки истории от целия свят, разкривайки вдъхновяващи индивидуални борби и успехи. Всеки разказ е заснет с дълбок интерес към човека, за да предложи на зрителите разнообразие от перспективи. В първия епизод ще бъде излъчен документалният филм "Киев-София-Холивуд: Неочакваното пътуване на украинските бежанци". 

Следващата събота документалната поредица ще запознае зрителите с историята на две украински майки, бягащи от руската инвазия. Те намират ново начало на необичайно място - във филмовите студия „Ню Бояна“ в София, най-голямата филмова компания в Източна Европа, която е участвала в производството на над 400 холивудски филма. По време на пътешествието си, двете жени преодоляват много предизвикателства и постигат успехи, като си задават въпроса дали в крайна сметка някога ще се завърнат в родината си Украйна.

На 24 февруари 2024 г., когато стартира VOA "52 истории", се навършват точно 2 години от началото на „Специалната военна операция“ на руските войски срещу Украйна. "Киев-София-Холивуд: Неочакваното пътуване на украинските бежанци" изследва прехода на героините към филмовата индустрия на фона на войната и показва тяхната устойчивост, адаптивност и стремеж към успех в чужбина. Разказът обръща внимание на предизвикателствата и културните адаптации, като по същото време разкрива последиците от разселването и подкрепата от филмовата общност. 

Продуцент на документалната поредица е "Гласът на Америка" (VOA/Voice Of America), част от Американската агенция за глобални медии (USAGM). В резултат на стратегическото партньорство между компаниите, Нова Броудкастинг Груп разполага с пълен достъп до богатото и качествено съдържание на глобалната агенция. VOA „52 истории“ е вторият документален сериал на VOA в ефира на NOVA NEWS, след премиерата на VOA „Технологии“, който се излъчва в понеделник от 22:30 ч. 

Гледайте VOA „52 Истории“ – от 24 февруари в 21:30 ч. по NOVA NEWS!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара