NOVA NEWS стартира образователната поредица „Училището, което искаме“

С началото на втория учебен срок по NOVA NEWS тръгва образователната поредица „Училището, което искаме“. Тя ще търси и показва решения на най-наболелите проблеми в образованието. От 12 февруари поредицата ще се излъчва два пъти месечно в следобедния блок на новинарския канал - „Социална мрежа“.

Водещата Милена Янинска ще поставя важните въпроси за образованието и ще търси отговорите им заедно с най-добрите експерти, за да се открият решенията и начините за прилагане на добри и успешни практики. Сред дискутираните теми ще бъдат агресията между учениците, здравната грижа в училище, квалификацията на учителите, иновациите в образованието, ранното ставане, хигиената в учебните сгради и много други.

В първия епизод разговор за проблемите и добрите примери ще открият Яна Алексиева от Асоциация "Родители" и Пламена Николова от „Национална мрежа за децата“. Ще видим и първия репортаж за добра практика – от 191 ОУ “Отец Паисий”, което се намира в село Железница и вече седма година прилага иновативен метод в педагогиката.

Образователната поредица е в сътрудничество с родителски организации и „Национална мрежа за децата“.

Гледайте „Училището, което искаме“ – от 12 февруари в 15:20 ч. по NOVA NEWS!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара