Мария Жекова разкрива още от кулинарните тайни на Габрово в новия епизод на "Вкусът на България" - в събота от 11:00 ч. по bTV

Сладки изкушения и позабравените занаяти на този край гледайте тази събота от 11:00 ч. по bTV

Водещата на „Вкусът на България“ Мария ще разкрие още от кулинарните тайни на Габрово в новия епизод на кулинарното приключение - в събота, 23 март, от 11:00 ч. по bTV. 

В хлопкарската работилница в музей „Етъра“ зрителите ще станат свидетели на позабравения занаят за правене на „траки“ (вид камбани) и ще научат откъде идва думата „ламарина“. В грънчарската работилница пък ще стане ясно как „Вкусът на България“ е повлиял на изработката на подаръчни глинени съдове.

Габрово е популярен с шекерджийството си. Затова местен шекерджия ще проведе специален мастърклас, в който ще научи Мария как да приготвя старият габровски сладкиш „фъч“. След това, но вече в кухнята на Дечковата къща тя ще открие любопитни стари кухненски уреди и ще разкаже какво е било тяхното предназначение.

На финала на разходката в Габрово, водещата ще демонстрира пред камерата автентична, ароматна рецепта за постен кекс. 

„Не съм предполагала, че Габрово ще се окаже толкова сладко място!“, ще възкликне Мария в края на епизода.

Гледайте „Вкусът на България“ в събота (23 март) от 11:00 ч. по bTV.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара