Nova.bg отбелязва юбилеен 20-и рожден ден

Nova.bg, част от портфолиото на Нет Инфо, става на 20 години и отбелязва своя юбилей. Водещият новинарски сайт събира на едно място най-актуалното съдържание от България и света, както и водещите акценти, свързани с телевизионната програма на NOVA. Според данни на Гемиус за 2023 г., средно на месечна база потребителите, които не изпускат ритъма на деня и са избрали да се доверят на достоверната информация в сайта са над милион и половина (1,733,883). Nova.bg e част от програмата за лицензиране на новини Google News Showcase, където постига отлични резултати.

Със старта на пролетния телевизионен сезон, водещите продукции на NOVA („Един за друг“, Hell’s Kitchen, „Като две капки вода“, „Есента на демона“) са представени с обновен модерен дизайн в Nova.bg, изцяло съобразен с тенденциите в потребителските навици. Със засиленото си присъствие и активности в социалните мрежи (Facebook, Instagram, Viber, X, Telegram), сайтът е силно ориентиран към мобилното потребление. 

През последната година на сайта бяха реализирани още иновативни проекти с акцент върху разнообразни теми, организирани като подкатегории. Сред тях са „Top Employers 2023“, „На „ти“ с парите“ и „Вдъхновени от бизнеса“, които представляват платформи за развитие и обмен на знания в сферата на работодателите с високи стандарти и финансова грамотност, предоставящи ценна информация на аудиторията на Nova.bg.

По данни от доклада (Digital News Report 2020) на Института за изследване на журналистиката “Ройтерс” към университета в Оксфорд през последните години сайтът nova.bg е сред най-използваните източници на информация в България, като всяка седмица достига до 50% от интернет потребителите, търсещи информация.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара