Руската ПВО е свалила 13 въздушни цели над Белгород

Руската противовъздушна отбрана е свалила тази нощ 13 въздушни цели над Белгород и района на града. Според предварителни данни при атаката са ранени двама души, съобщи в канала си в „Телеграм“ губернаторът на областта Вячеслав Гладков.
„В Белгород и Белгородския район беше задействана нашата система за противовъздушна отбрана. Свалени са 13 въздушни цели, насочващи се към града. Според предварителна информация в населеното място Дубовое са пострадали двама души“, написа губернаторът и добави, че там са нанесени щети на 20 сгради и една стопанска постройка.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков поиска мнението на жителите

на региона относно целесъобразността на включването на сирени за ракетна заплаха през нощта. Повод за това е взетото снощи решение да не се обявява тревога, за да се избегне паника сред населението.
„През нощта сигналът за предупреждение за ракета не беше включен. Това беше направено, така че след получаване на сигнала някой да не изскочи на улицата, да се качи в кола и да започне да шофира. Всички разбираме, че да си на улицата по време на ракетната атака е много по-опасна, отколкото да си у дома“, написа губернаторът в своя канал в Telegram.
Губернаторът помоли жителите да изразят мнението си дали сирените трябва да се включват през нощта.

„Министерството на извънредните ситуации и Министерството на извънредните ситуации определено ще разгледат всяко ваше искане и ще коригират, ако грешим, нашите действия. Трябва да направим всичко, за да защитим живота и здравето на всички, но, разбира се, трябва и с действията си да не всяваме допълнителна паника. Трябва да действаме само така, за да гарантираме максимално безопасността на хората в този изключително труден период, който преживяваме“, пише Гладков.

Източник: ТАСС, Телеграм / Превод:SafeNews

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара