Задръстване спаси живота на десетки в Москва, 60 души се скриха в църква

Задръстване спаси живота на десетки в Москва, 60 души се скриха в църква

Общо 150 станаха жертвите от терористичния атентат, окървавил Москва, съобщават международните медии. Междувременно се разбра, че огромно задръстване е спасило живота на десетки в Москва, които са закъснели за проявата и са се отказали, а 60 души от залата са се скрили в близката църква.

Преди минути стана ясно, че служители на оперативните служби в Москва са прегледали камерите за наблюдение от концертната зала, където група мъже откриха безразборна стрелба, а след това предизвикаха огромен пожар.

Експертите смятат, че няколко секунди преди покривът на сградата да се срути в залата са били около 200 души.

Следственият комитет моли гражданите да предоставят всякаква информация, с която разполагат за терористичната атака в Крокус.

Междувременно ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров обяви, че бойци от Ахмат са участвали в задържането на терористите в района на Брянск.

Руските власти казват, че всички задържани са руски граждани. Те са живели дълго време в страната и така са успели да получат руско гражданство.

Появи се информация, че след атаката Рено-то, с което терористите избягаха, е блъснало малко момче, което е тичало и се е опитвало да се спаси от изстрелите с майка си. Детето е в реанимация. Той е с черепно-мозъчна травма, счупена ключица и бедро. Какво е състоянието на майка му – не се знае.

Преди минути стана ясно, че 60 души са се разминали на косъм от смъртта по време на терора, разиграл се край Москва.

„След началото на терористичната атака в Crocus City Hall около 60 души успяха да се укрият в катедралата „Св. Николай“ в Красногорск, разположена на 300 метра от концертната зала“, казват разследващите.

Международните медии обръщат внимание и на „най-щастливите хора“ от вчерашния ден. По думите им това е семейство от Владимирска област.

А причината е, че час преди фаталния концерт на „Пикник“ те заседнали в огромно задръстване и не успели да стигнат в залата. Докато били в колата си и установили, че няма да могат да отидат, решили да продадат онлайн билетите си, но никой не ги купил.

Оказа се, че именно задръстването е спасило живота им и така не се оказали в центъра на терористичния акт.

На този фон съветникът на ръководителя на кабинета на Володимир Зеленски Михаил Подоляк написа в социалните мрежи, че Киев не е замесен в терористичната атака в Crocus City Hall.

Източник: Блиц

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара