Зад гърба на Корнелия Нинова: Първанов и Станишев зоват за обединение в ляво

Зад гърба на Корнелия Нинова: Първанов и Станишев зоват за обединение в ляво. Бившият президент и екс лидер на БСП Георги Първанов каза, че са нужни промени в ръководството на БСП, без да споменава имена, бившият премиер и председател на партията и на ЕНП Сергей Станишев обвини ръководството в „перманентна война“, а лидерът на софийските социалисти Иван Таков направо заяви, че партията се нуждае от нов лидер.

За обединение в лявото политическо простанство се обявиха президентът в периода 2002-2012 г. и бивш лидер на БСП Георги Първанов, и евродепутатът-социалист Сергей Станишев, също бивш лидер на тази партия.

По време на среща „За бъдещето на БСП и лявото“, организирана от председателя на БСП – София Иван Таков, двамата заявиха:

„Аз виждам необходимост и от дълбок процес на промени – и идейни, и организационни. Разбира се, сигурно ще трябва да се промени и ръководството, защото не може да имаш толкова много загуби и обяснението да е някъде другаде“, каза Първанов.

Сергей Станишев допълни:

„Аз искам да чуя, първо, мненията на хората за състоянието на БСП, защото мисля, че всички идваме с едно общо усещане на голяма тревога за това какво е доверието в БСП. В последните години се води една пергаментна гражданска война и тя е инициирана от ръководството, за съжаление. Правят се чистки по структурите. Последният пример е Софийската организация и опита за нейното дестабилизиране, което заедно в крайна сметка води до това, че БСП не успява да произвежда политики“.

Според Таков БСП има нужда от нов лидер:

„Повече от всякога нужда от силна социалистическа партия и това може да бъде БСП с нейната 132-годишна мъдрост. Виждате какво се случи вчера в Москва – един чудовищен терористичен акт. Продължаващите конфликти в Близкия Изток и конфликта между Русия и между Украйна. В момента ни трябва тази мъдрост на социалистическата партия, но тя да бъде възродена и да се върне на полагащото й се място като първостепенна политическа сила“.

Източник: БНР

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара