Ирония на съдбата: 86-годишен дядо надхитри ало-измамници, ето какво им се случи!

Ирония на съдбата: 86-годишен дядо надхитри ало-измамници, ето какво им се случи!

Гръцки пенсионер е помогнал на полицията за залавянето на двама българи, които се опитали да го измамят по телефона, но той ги разобличил по най-неочакван начин.

86-годишният мъж, жител на град Пела, е получил телефонно обаждане от измамници, че дъщеря му е катастрофирала и е в тежко състояние. Поискали му 15 000 евро, за да ѝ се извърши спасителна операция.

Оказало се, че само минути преди опита за измама възрастният човек разговарял с дъщеря си и така се досетил, че става въпрос за ало-измамници. Запазил самообладание и отговорил положително.

Казал на измамниците, че до два часа ще събере парите и си направил среща с тях, за да им предаде сумата. В същото време подал и сигнал в полицията в град Пела за случилото се.

На място пристигнал екип униформени от отдела за борба с организираната престъпност. Арестувани са двама българи с белязани пари. Това съобщава гръцката полиция, като благодари на възрастния човек за проявената съобразителност и помощ при разбиване на престъпна група.

Жителите на града и предимно възрастните хора са информирани на специални срещи от опитни полицаи за начините на действия на престъпните групи, които изнудват възрастни хора, казал пред полицаите съобразителният гражданин.

Източник: БНР

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара