КАТ с голяма промяна за глобите на шофьорите!

КАТ с голяма промяна за глобите на шофьорите! Въвежда се система за сигурно електронно връчване на фишовете за глоби. Получено чрез нея съобщение има неоспорима правна стойност и не може да бъде обжалвано в съда. Чрез новата интеграция между МВР и МЕУ вече може електронно да бъде връчен фиш. Запознаването със съдържанието се счита за момент на връчване. Това заяви Николай Минев, експерт, участвал в разработването на системите за електронно управление.

Според него системата за електронно връчване на фишове и наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата работи все по-ефективно.

Платформата се състои от няколко самостоятелни компонента.

„На първо място е порталът за достъп до електронни и административни услуги. В него са публикувани над 1200 административни услуги, които може да се заявят от цял свят. Освен това има и система за сигурно електронно връчване. Получено чрез нея съобщение има неоспорима правна стойност и не може да бъде обжалвано в съда. Към момента има връчени над 7 млн. документа. Нова е и интеграцията между МВР и МЕУ, така че да може електронно да бъде връчен фиш. Запознаването със съдържанието се счита за момента на връчване“, заяви той пред Нова ТВ.

Чрез регистрация в портала за достъп до електронни и административни услуги eGov може да се получи достъп до системата за връчване на фишове, каза още Минев.

Източник – NOVA

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара