БСП бясна след срещата в НДК: „Фалшива, чужди партии, стари лица, без нови идеи!“

БСП бясна след срещата в НДК: „Фалшива, чужди партии, стари лица, без нови идеи!“

Изпълнителното бюро на БСП излезе с позиция по повод проведена среща и учредяване на движение „Бузлуджа“.

HristovHQ публикува целият текст без редакторска намеса:

Във връзка с проведената вчера среща, обявена като среща на социалисти от цялата страна и учредяване на движение “ Бузлуджа“ в БСП изразяваме следната позиция: 

1.  Информацията, че на нея присъстват социалисти, членове на БСП е фалшива. Мнозинството от участниците бяха председатели и ръководства на други партии: АБВ, Движение 21, Изправи се. Бг и др., както и безпартийни хора.

2.  Абсурдно е, членуващи в други партии да организират движение вътре в БСП. Нечленуващи в БСП да искат свикване на извънредно заседание на  конгрес на БСП. Това минава всякакви граници на политическа  логика и морал.

3.  Вместо очакваните нови идеи  за модерна лява политика  и нови лица,  единствената новина , която тази среща произведе е, че хора извън бсп искат оставката на лидера на партията. Нямаше никакви идеи за лява политика, а лицата бяха старите политици на прехода.

4.  Претенциите за морална алтернатива се разбиват на пух и прах във фактите: АБВ на Първанов управлява заедно с ГЕРБ  и въведе убийствената пенсионна реформа. Сергей Станишев въведе плоския данък и се целуна с Местан на Орлов мост.

А днес заяви, че Мария Габриел трябва да стане премиер и да има правителство ГЕРБ СДС-ППДБ.  Мая Манолова получи поста на омбудсман, благодарение на Борисов. Иван Таков  направи сглобка в СОС  с ППДБ  и ГЕРБ и внесе увеличението на заплатите на общинските съветници на 6000 лв.  Единственото, което ги обединява е желанието за оглавяване на БСП  и използването  на партията за лични цели.

5.  Подписката на над 50 члена на НС също е фалшива. В нея фигурират имена на хора, които не са членове на БСП . Има такива , които членуват в други партии. А някой от уж подписалите не знаят, че имената им фигурират в този списък.

6.  Въпросът с лидерството в БСП се решава единствено от членовете на партията на пряк избор. Такъв ще има в края на годината. Всеки, който отговаря на условията може да се кандидатира и да спечели най- добрия.

7.  Подобни прояви на прага на нови избори целят единствено удар по БСП  и сваляне на резултатите.

8.  Призоваваме лявомислещите хора и всеки, който споделя стремежа ни да се премахне задкулисието, паралелната държава, зависимостите и кражбите, както вътре в партиите, така и в държавата , да ни подкрепи като единствените, които не се прегърнахме с мафията, не ви излъгахме и предадохме.

HristovHQ.com припомня, че на въпросната среща в НДК в препълнена зала бяха и говореха бивши държавни величия и лидери на самата БСП Георги Първанов и Сергей Станишев, на форумът бяха и Мая Манолова, Ваня Григорова и други, които нескрито не са във възторг от политиката на Корнелия Нинова. 

Източник: БСП

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара