Валежите спират, очаква ни слънчев четвъртък

Валежите спират, очаква ни слънчев четвъртък. Днес до обед валежите в западните райони ще спрат, а облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време.
Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи и ще е значителна, около и следобед – купеста и купесто-дъждовна.

Ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, в Източна България – силен юг-югозападен вятър, който следобед ще отслабва и в по-голямата част от страната ще се ориентира от северозапад.

Дневните температури ще продължат да се повишават

и максималните ще бъдат между 20° и 25°, по-ниски отново ще останат по Черноморието, в София – около 20°.
По Черноморието преди обед ще преобладава слънчево време. Около и следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд, на много места придружени с гръмотевици. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който следобед ще отслабва и по-късно през деня ще се ориентира от северозапад.

Максималните температури ще бъдат от 15° по северното крайбрежие до 19°-20° по южното. Температурата на морската вода ще бъде 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над масивите от Западна България ще има слаби валежи от дъжд, над 2300 м – от сняг, но до обед ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява.

Над масивите от източната половина от страната преди обед ще преобладава слънчево време,

около и следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд, главно в Родопите – придружени с гръмотевици. Ще духа силен, по най-високите части и бурен югозападен вятър, който следобед ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 6°.
Много ветровито ще бъде в четвъртък със силен вятър с посока от юг-югозапад.

Предупреждение за опасно силни пориви със скорост до около 90 км/ч е обявено в областите Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Разград, Търговище, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

През нощта срещу петък облачността над страната ще намалее и в петък и събота ще бъде слънчево.

Сутринта в петък в низините в югоизточната част от страната е възможно видимостта да е намалена. Късно вечерта в петък ще се появи разкъсана висока облачност. Вятърът в Дунавската равнина все още ще бъде от запад-северозапад, но постепенно ще отслабне, в останалата част от страната ще стихне. Дневните температури ще се повишават, в събота максималните ще са между 23° и 28°; минималните – предимно между 7° и 12°.

 

Източник: НИМХ

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара