Татяна Дончева посече Христо Иванов: „Намърдал се е в американските финансови схеми, ДБ ще е с най-големи щети от управлението“

Татяна Дончева посече Христо Иванов: „Намърдал се е в американските финансови схеми, ДБ ще е с най-големи щети от управлението“.

„Имам впечатление, че това са хора, които не знаят какво искат. Те не могат да се разберат със самите себе си, пък какво остава с някой друг. Това са първите предпоставки за успех на едни преговори.“ Така лидерът на „Движение 21“, част от коалиция „Левицата!“ Татяна Дончева коментира по БНТ преговорния процес между партньорите във властта за ново правителство.

Дончева е убедена, че не е възможно да се стигне до успех в преговорите за ново правителство:

„Всички искат властта. Разпределението на гласовете не позволяваше на никой да я има сам. ПП-ДБ имат претенции, които са напълно неадекватни на гласовете, които имат – да управляват еднолично. Употребяват инструменти, като например, искане от външните фактори да натискат потенциалния им коалиционен партньор, да го плашат с „Магнитски“, с игнориране на ГЕРБ в международен план, с репресии върху ключови фигури…“

Татяна Дончева каза, че не е убедена, че Бойко Борисов има най-голям интерес изборите на 9 юни да са 2 в 1, а не едно след друго:

„Той е един от факторите, който ще реши в крайна сметка кое му е по-добре. Аз мисля, че ПП-ДБ имат по-голям интерес от избори 2 в 1. Те ще смъкнат значително резултата, но може би разчитат, че това все пак ще ги закрепи. След това управление смятам, че Демократична България ще претърпи най-сериозни щети, защото за тях партньорството с „Продължаваме промяната“ е токсично. В ДСБ поне имаше по-разумни хора, по-смислени и по-здраво стъпили на земята, но се размиха необратимо в това, което се случи.“

„Христо Иванов е нездравословен човек за правораздаването. Намърдал се е в американските финансови схеми, доста добре ги усвоява от години, само че той не схваща нищо“.

След това управление ДБ ще претърпи най-сериозни щети. За тях партньорството с ПП е токсично. В ДСБ поне имаше по-разумни хора и по-смислени и по-здраво стъпили на земята, но те се размиха в това, което се случи. Всичко е необратимо“, обяви Дончева.

„Това, което слушам като опорни точки, може би и заслужава да е маркирано с едно изречение. Темата как създаваме стабилност и как в името на нея, не трябва да има предсрочни избори“, каза Дончева и добави:

„Това е все едно да пътуваме в автобус на градски транспорт, а шофьорът и кондукторът се бият отпред. Това не създава чувство за стабилност“.

„Такова купуване на политолози и социолози досега не е имало. Тяхната професия се използва за откровена манипулация на общественото мнение. Това е нагло, без значение кой точно плаща“, възмути се юристката.

Според нея отявлените привърженици на ПП-ДБ се страхуват, защото знаят, че ще имат по-слаб резултат на изборите.

Да се отстрани следствената загадка може да се роди в главите единствено на хора, които нямат никаква процедура. “, разяснява тематиката Дончева.

Според лидерката на “ Движение 21 „, процедурата по желание на длъжностен министър председател и държавно управление ще бъде първият тест пред новите промени в конституцията.

Какво ще стане, в случай че президентът откаже да назначи министрите, препоръчани от служебния министър председател?, попита тя.

Източник: БНТ

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара