Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Вече са известни самоличностите на четирима от предполагаемите терористи в Crocus City Hall

В ече са известни самоличностите на четирима от предполагаемите терористи на стрелбата в Crocus City Hall. Това са: 37-годишният...

Вече са известни самоличностите на четирима от предполагаемите терористи на стрелбата в Crocus City Hall.

Това са:

37-годишният Насридинов Махмадрасул
51-годишният Исмонов Ривожидин
21-годишният Сафолзода Шохинджонн
29-годишният Назаров Рустам

Всички те са от Таджикистан.

Рано тази сутрин се разбра, че въпросният автомобил е бил прихванат от униформените.

Това се е случило в района на Брянск. Именно там е задържан въпросният автомобил, с който се предполага, че нападателите от Crocus City Hall са избягали, съобщават руските власти.
„Четиримата души, които бяха в колата, започнаха да бягат. Двама са задържани“, се казва в съобщението на властите.
По данни на 112 в момента със задържаните работят служители на реда.

Междувременно спасители започнаха да разчистват развалините в концертната зала на Crocus City Hall, която беше атакувана от терористи, съобщиха от пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация.

В разчистването на развалините участват аеромобилни групи от Центъра за специални операции със особен риск „Лидер“ и отряд „Центроспас“. Спасителите са оборудвани с роботизирани системи и дронове. В работата участват и киноложки екипи.

По последни данни на руския Следствен комитет жертвите на терористичната атака са станали 93 души . Загиналите са с огнестрелни рани и отравяне от продукти на горенето.

ФСБ съобщи за задържането на 11 души, включително четирима терористи, участвали в атаката. „Те се опитаха да се скрият в Украйна“.

HristovHQ припомня, че „Ислямска държава“ пое отговорност за стрелбата и взривовете в покрайнините на Москва.
Бойци на ИД „атакуваха голяма проява в покрайнините на руската столица”, съобщи групировката в своя Телеграм канал.
Над 40 са жертвите и над 100 са ранените след стрелбата и взривовете в концертна зала в предградията на руската столица.
Нападението е извършено по време на концерт на руската група „Пикник“. Залата е в голям търговски комплекс с хиляди места. Не е ясно колко хора е имало в салона. Извършителите са между двама и петима, облечени в маскировъчно облекло.

Източник: Российская газета / Превод:SafeNews

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!